Toerisme: Duiken tussen de haaien

In Israël kun je op veel plaatsen zwemmen en duiken: langs de hele Middel­landse Zeekust, in de Dode Zee, en de Rode Zee bij Eilat. Vandaag twee video’s, waarin je kunt duiken tussen de haaien en andere zee­dieren, maar houd wel een paar meter afstand.

Door Redactie Israeltoday.nl |

De ondiepe duikplaats rond de elektriciteitscentrale van Hadera, die in de koelere maanden van november tot april voortdurend groepen haaien aantrekt, wordt wel eens de ‘haaienstroom’ genoemd.

Door de activiteit van de centrale blijft het water warmer dan op andere plaatsen langs de Middellandse-Zeekust, waardoor het aantrekkelijk wordt voor bepaalde haaiensoorten, en vervolgens voor de mensen die geïntrigeerd zijn door deze fascinerende schepsels.

De duikplaats is goed bereikbaar via het strand bij het Nachal Chadera Park. Om de 2 tot 3 meter lange zandhaaien en de donkere haaien die er samenkomen veilig te zien, wordt een begeleide duiktocht aangeraden.

Een andere plaats om tussen de haaien en schild­padden te zwemmen is de zuidkant van de Egyptische Sinaï schiereiland, nabij Eilat en minder toeristisch, waar je ook ongerepte koraalriffen kunt zien, aldus Israel21c

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.