Toerisme: Duiken in de Middellandse Zee

In Israël kun je op veel plaatsen zwemmen en duiken: langs de hele Middel­landse Zeekust, in de Dode Zee, en de Rode Zee bij Eilat.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Vandaag weer twee video’s, die je laten zien waar je kunt duiken in de Middellandse Zee bij Caesarea en Rosh Hanikra. Met dank aan Israel21c.

Onderwater Archeologisch Park, Oud Caesarea

Caesarea was ooit de provinciehoofdstad van het Romeinse Judea. Een deel van het oude gedeelte van de stad is in zee verdwenen. Zijn oude diepzeehaven staan vol met prachtig gereconstrueerde ruïnes, waaronder het beroemde colosseum en het aquaduct.

Het onder­water ­archeo­logisch park van de stad laat duikers de site vanuit een heel ander perspectief bekijken. Vier verschillende tracks en onderwater ervaringen verkennen de originele pilaren, structuren, gigantische rotsblokken voor verankering rotsen, en andere stukjes en beetjes van het verloren rijk die onder de oppervlakte liggen.

De grotten van Rosh Hanikra en de Achziv Canyon

In de wateren van het prachtige Rosh Hanikra National Park langs de Libanese grens ligt een van Israëls ongewoonste en populairste duiklocaties aan de Middellandse Zee.

Het bestaat uit natuurlijk gevormde zeegrotten en spelonken overstroomd met azuurblauw water, en is toegankelijk per boot of vanaf het strand. Hoewel het hier vooral gaat om het verkennen van de natuurlijke topografie, zijn er duikers bekend die af en toe een dolfijn, zeehond of zeeschildpad tegenkomen tijdens hun reis.

Een andere plaats in dit gebied is Achziv Canyon, een onderwater kloof tussen Rosh Hanikra National Park en Achziv National Park in Nahariya. De diepte varieert van 10 tot 30 meter en geeft een prachtig beeld van het onderwaterleven in Israël, waaronder koralen, krabben, octopussen, zeeschildpadden en zee-egels.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.