LedenTocht naar een mysterieuze nederzetting in de woestijn

Het is bijzonder verrijkend om kennis te maken met het leven in de Negev. Wat je in de woestijn aantreft kan omschreven worden met: een unieke toeristische ervaring.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: reizen
De rit met de ’woestijnboot‘ van de Negev-Camel-Ranch naar Mamshit. Foto: Melanie Fidler / Flash90

Dit artikel verscheen in het augustus/september 2022 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


Te gast bij de Nabateeërs

We beginnen onze tocht in Mamshit, een van de best bewaarde Nabatese nederzettingen in de regio. Mamshit is in de eerste eeuw na Christus gesticht als handelspost voor de oude karavanen die tussen Petra en de Middellandse Zee reisden. De nederzetting werd beschouwd als een van de rijkste gemeenschappen van de Negevwoestijn en staat nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Van de 4e eeuw v.Chr. tot 106 n.Chr. was het in Jordanië gelegen Petra, het centrum van het koninkrijk van de Nabateeërs. In Mamshit zijn oude Griekse teksten op papyrus gevonden, maar ook unieke zilveren munten en andere zeldzaamheden die van de grootsheid van deze oude beschaving getuigen. In de Romeinse tijd, zo rond de tijd van Jezus, was Mamshit een bruisend en bloeiend centrum langs de specerijenroute die India, Saoedi-Arabië,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie