Terroristenfamilies betalen met boekhoudkundige trucjes

 

Door Redactie Israel Today |

Wanneer u dit leest zult u zich waarschijnlijk herinneren dat de Palestijnse Autoriteit (PA) de laatste 27 jaar een aantal ‘problemen’ heeft gehad met het loslaten van terreur.

Zoals Israel Today in het verleden heeft bericht, is een van deze problemen het feit dat de PA salarissen betaalt aan de families van zelfmoordenaars en veroordeelde terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten. Het belonen van terroristen is natuurlijk onaanvaardbaar voor Israël, en het is duidelijk niet bevorderlijk voor het zogenaamde vredesproces. De landen die financieel bijdragen aan de Palestijnse Autoriteit hebben bepaald dat dergelijke betalingen moeten ophouden.

Palestinian Media Watch meldde echter onlangs dat de betalingen niet zijn stopgezet, maar eerder zijn samengevoegd in een boekhoudkundige term, genaamd ‘PLO-instellingen’. Deze betalingen bedroegen in 2020 ten minste 130 miljoen euro. De truc die de PA gebruikte, was om de betalingen niet rechtstreeks te doen, maar in plaats daarvan het geld over te maken naar de PLO, die vervolgens de betalingen deed. [De belangrijkste donors van de PA waren de Europese Unie en de Verenigde Staten, en in mindere mate ook moslimlanden].

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.