Terrorist neergeschoten na neersteken buspassagier

Opnieuw maakt een gewapende burger snel een einde aan moordpoging.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur, aanslag
Veiligheidstroepen sluiten de plaats af van een terroristische steekaanval op een openbare bus ten zuiden van Jeruzalem op donderdagochtend. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

De golf van terreur gaat door in Israël. Een Palestijnse terrorist stapte donderdagochtend in een openbare bus in de buurt van het Etzion-blok van Joodse nederzettingen in Judea en stak een passagier neer met een schroevendraaier.

Maar de moorddadige plannen van deze terrorist werden snel beëindigd door een gewapende burger die de dreiging neutraliseerde.

Het slachtoffer ligt in ernstige toestand in een ziekenhuis in Jeruzalem.

Premier Naftali Bennett heeft het publiek opgeroepen zich te bewapenen om te helpen in de strijd tegen deze nieuwe golf van terreur.

Oorlog tegen terreur

De verhoogde activiteiten van Israël tegen de Palestijnse terreurinfrastructuur gingen ook donderdagochtend door, toen ten minste twee schutters werden gedood tijdens een vuurgevecht met Israëlische soldaten in Jenin, in het noordelijke Samaria.

Eén Israëlische soldaat raakte gewond in het vuurgevecht.

De schutter van de terreuraanslag van dinsdagavond in Bnei Barak in Centraal-Israël was een jonge Palestijnse man uit de omgeving van Jenin. Israëlische veiligheidstroepen hebben sindsdien een aantal invallen gedaan in het gebied om de cellen achter de laatste golf van terreur in de Joodse staat uit te roeien.

Terroristen in hoogste staat van paraatheid

Terwijl Israël in hoge staat van paraatheid is gebracht door een reeks dodelijke terreuraanslagen, zijn ook de terreurgroepen die het doelwit zijn van deze hernieuwde oorlog tegen het terrorisme, in hoge staat van paraatheid gebracht.

De leider van de Islamitische Jihad, Ziyad al-Nakhaleh, heeft na de botsingen in Jenin de gewapende vleugel van zijn organisatie in hoogste staat van paraatheid gebracht.

De Islamitische Jihad is zeker actief op de zogenaamde “Westelijke Jordaanoever”, maar haar voornaamste uitvalsbasis bevindt zich in de Gazastrook, aan de zijde van haar bondgenoot Hamas.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox