Terreurgroepen in Gazastrook houden militaire oefening

Geïnspireerd door de reguliere militaire oefeningen van Israël met de legers van bevriende landen zoals Amerika, hielden Hamas en andere Palestijnse terroristische organisaties in de Gazastrook dinsdag een gezamenlijke oefening in de kustenclave.

Door Redactie Israel Today |

Terwijl het bij de gezamenlijke militaire oefeningen van Israël om vage vijanden gaat, die lijken op echte bedreigingen, werden de door Hamas geleide oorlogsspelen schaamteloos gericht tegen Israël en de IDF.

Bij de oefeningen ging het om het lanceren van raketten, en acties te land ter zee en in de lucht met gebruik van drones, en de simulate van een aanval op een israëlisch konvooi

Palestijnse militanten vallen een mockup IDF Merkava IV tank aan. (Foto: Abed Rahim Khatib/ Flash90).

De ‘Oslo-akkoorden’ verplichten de Palestijnen om alle militante facties te ontwapenen en een beleid te voeren van ‘één wapen’, dat in de handen van de officiële veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit is.

Maar, net als veel van hun andere verplichtingen, negeerden of schonden de Palestijnen die vereiste systematisch. Het aantal wapens is in de Gazastrook, mede met hulp van Iran, gigantisch toegenomen

Tegenwoordig hebben Hamas en groepen zoals de Palestijnse Islamitische Jihad minilegers met duizenden zwaarbewapende en geüniformeerde strijders.

Als onderdeel van de militaire oefening werden raketten naar zee afgevuurd. (Foto: Anat Hermony/Flash90).

‘De zionistische vijand moet voorzichtig zijn, als hij Gaza aanvalt – er zullen veel verrassingen zijn. We hebben niet gefaald in onze belofte en hebben onze mensen beloofd de weg van het verzet, de jihad en de strijd voort te zetten, met een zuiver geweer en een wapen gelouterd met het bloed van de martelaren en de zweetkorrels van de strijders op de velden,’ zeiden de terreurgroepen van Gaza in een gezamenlijke verklaring.

‘De oefening is een boodschap aan Israël dat de facties verenigd zijn onder één woord, één geweer, één raket, die tegelijkertijd in actie zullen komen om het [land] te verslaan zodra de facties beslissen,’ verklaarden zij.

Gewapenda Hamas-strijders oefenen een aanval vanuit zee op een Israëlisch strand en laten daarbij ‘dode’ Israëlische soldaten achter. (Foto: Anat Hermony/Flash90).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.