Terreuraanslag in Tel Aviv: zeven gewonden

Zeven mensen gewond bij gecombineerde auto- en mesaanval in Tel Aviv, terrorist geneutraliseerd – Hamas prijst aanval als ‘wraak’ voor Israëlische militaire operatie in Jenin.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur, terrorisme
Politie en reddingswerkers op de plaats van de terreuraanslag in het noorden van Tel Aviv. Foto: Avshalom Sassoni / Flash90

Volgens de laatste berichten zijn er dinsdagmiddag zeven mensen gewond geraakt bij een terreuraanslag in Tel Aviv. De aanslag vond plaats in de wijk Ramat HaHayal in het noorden van Tel Aviv. De terrorist, geïdentificeerd als Hassin Khalila, een 23-jarige inwoner van Hebron, reed met zijn auto de stoep op en ramde twee groepen voetgangers. Daarna stapte hij uit de auto en viel de mensen aan met een mes.

Gewapende burgers en een politieagent die getuige was van het incident grepen in en schoten de aanvaller neer. De gewonden werden voor behandeling naar de ziekenhuizen Meir, Beilinson en Ichilov gebracht. Onder de gewonden zijn een 46-jarige vrouw in ernstige toestand met meerdere inwendige verwondingen, twee slachtoffers van rond de 30 jaar in matige toestand en twee lichtgewonden.

De Palestijnse terreurgroep Hamas bejubelde de terreuraanslag als “heldhaftige wraak voor de militaire operatie in Jenin”. Hamas verwees naar de grootschalige militaire operatie die Israël de dag ervoor in de stad Jenin had gelanceerd.

De terrorist werd geneutraliseerd.

De Israëlische minister van Financiën Bezalel Smotrich gaf commentaar op de aanval en benadrukte de noodzaak van Israëls eenheid en vastberadenheid tegenover terreur. Hij zei: “Onze vijanden willen ons schade berokkenen in Tel Aviv, in Eli en overal in Israël, en daartegen moeten we eenheid en vastberadenheid tonen. Onze heldhaftige soldaten werken zelfs nu nog om de terroristen en hun handlangers in Jenin een klap toe te brengen, en we bidden voor hun welzijn en succes. De Israëlische defensie- en veiligheidstroepen zullen iedereen die ons probeert te schaden ter verantwoording roepen.”

Voor realtime updates en discussies kun je ons volgen op ons Israel Today Telegram-kanaal.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox