Terreuraanslag in Jeruzalem – 8 gewonden

Schutter wachtte naar verluidt tot de bus buiten de Westelijke Muur stopte, waarna hij het vuur opende op de passagiers.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: aanslag, terrorisme
Politieagenten inspecteren een openbare bus nadat een terrorist er het vuur op opende in de Oude Stad van Jeruzalem. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Zaterdagnacht keerde terreur terug in de straten van Jeruzalem. Een Arabische schutter opende na middernacht het vuur op een bus en een privéauto in de Oude Stad. Acht mensen raakten gewond, waaronder een zwangere vrouw die ernstig gewond raakte en haar te vroeg geboren kind in een spoedprocedure ter wereld bracht. De terrorist wist aanvankelijk te vluchten, maar gaf zich korte tijd later naar verluidt aan bij de politie.

Een zwaargewonde vrouw is na de aanslag bevallen. (Foto: Yonatan Sindel / Flash90)

De schietpartij vond plaats bij het busdepot buiten de Westelijke Muur, de heiligste plaats van het Jodendom. De schutter rende vervolgens naar de parkeerplaats bij Mount Zion en opende het vuur op een geparkeerd voertuig. Veiligheidstroepen startten een klopjacht in de aangrenzende Arabische wijk Silwan (de Bijbelse Stad van David).

De terrorist, een 28-jarige inwoner van Oost-Jeruzalem, werd rond 8 uur ‘s morgens aangehouden. Naar verluidt had hij een taxi had genomen naar een plaatselijk politiebureau. Er wordt nu onderzocht of hij alleen handelde of medeplichtigen had.

De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon, benadrukte dat de aanslag geen invloed zou hebben op het dagelijkse leven in de Heilige Stad:

“Jeruzalem is sterker dan welk incident ook en we zullen niet toestaan dat welke terrorist dan ook het dagelijkse leven in de openbare ruimte schaadt.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox