Terreuraanslag: een Pesach-wonder in Jeruzalem?

Geen van de gearresteerden aan Columbia en NYU wordt strafrechtelijk vervolgd en ze zijn allemaal vrijgelaten.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: terreur
Soldaten bidden om wonderen in de oorlog tegen Hamas. Foto: Michael Selutin

Enkele dagen geleden berichtten we over een terroristische aanslag in Jeruzalem waarbij twee voetgangers licht gewond raakten. De daders werden later gepakt en wachten nu op hun veroordeling in een Israëlische rechtbank.

Het ontging ons bijna dat deze aanslag veel erger had kunnen aflopen. Zoals je in de volgende video kunt zien, werden de voetgangers letterlijk opgeblazen toen de auto van de terroristen op hen inreed. Het eerste wonder: de mensen raakten slechts licht gewond.

De auto van de terroristen stopte vervolgens, terwijl twee andere voetgangers eerst naar de auto toe begonnen te lopen. Ze beseffen echter op tijd dat dit geen ongeluk was maar een aanslag en rennen snel weg.

De eerste terrorist stapt onmiddellijk uit de auto en schiet op één van de voetgangers, maar zijn machinegeweer werkt niet: tweede wonder. Terwijl de terrorist zich omdraait naar zijn kameraad, ziet men twee Joden wegrennen. Ze waren blijkbaar eerder in de vuurlinie.

Uiteindelijk rennen de twee terroristen weg, waarbij één van hen mogelijk naar een pistool in zijn broek grijpt.

Je zou het nog een wonder kunnen noemen dat er op dat moment nauwelijks andere mensen in deze ogenschijnlijk ultraorthodoxe buurt waren. Zulke buurten zijn meestal vol met voorbijgangers en spelende kinderen op straat.

Het verlangen naar een wonder

Terwijl wij in Israël bezig zijn met Pesach, dat de wonderbaarlijke uittocht van het Joodse volk uit Egypte herdenkt, hopen we op een hedendaags wonder om ons uit onze huidige crisis te verlossen.

Opnieuw wordt Israël van alle kanten belaagd en het volk kijkt naar de hemel voor hun verlossing. De succesvolle verdediging tegen de Iraanse raketaanval werd door velen als een wonder gezien en de terroristische aanval die hierboven beschreven is, zou ook als een wonder beschreven kunnen worden.

De mens ziet wat hij wil zien en wij in Israël willen nu wonderen zien die ons laten zien dat we nog steeds onder Gods bescherming staan en dat er een uitweg uit onze situatie is.

In het huidige conflict heeft God zich ingehouden met meer duidelijke wonderen, maar veel soldaten vertellen over kleine wonderen die hen zijn overkomen tijdens hun inzet in Gaza.

Er kan echter een groot, duidelijk wonder voor nodig zijn, in de stijl van de Egyptische plagen of het splijten van de Rode Zee, om Israël de oorlog te laten winnen. De Pesach week eindigt op 29 april, dus God heeft nog wat tijd om ons een echt Pesach wonder te sturen.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox