Terreur op vrijdagavond: bewaker gedood vlakbij de stad Ariel

De 23-jarige Vyacheslav Golev is het vijftiende slachtoffer van de recente terreurgolf. Israëlische veiligheidstroepen arresteerden twee verdachten op sabbat.

Door Redactie Israel Today |
Israeli security and rescue personnel work at the scene of a shooting attack, at the entrance to Ariel, in the West Bank, on April 30, 2022. Photo by Flash90 *** Local Caption *** אריאל ירי מאבטח הרוג דוקר זירה טרור פיגוע דקירה

Een 23-jarige bewaker werd vrijdagavond gedood bij de ingang van de grote Joodse nederzetting Ariel in Samaria. Hij kwam om het leven toen hij zijn verloofde, die ook als bewaker werkte, beschermde tegen de regen van kogels.

Vrijdagavond laat, nadat de sabbat al was begonnen, naderde een voertuig met Israëlische kentekenplaten de wachtpost bij de ingang van Ariel. Ariel is een grote Joodse stad in Samaria die u wellicht bekend zal voorkomen. Op camerabeelden is te zien hoe twee terroristen uit de auto stapten, met automatische wapens van dichtbij op het wachthuisje schoten en zich omdraaiden en vluchtten.

De bij de aanval werdd Vyacheslav Golev (23) gedood, een voormalig student van de Ariel Universiteit. Hij groeide op in een ultraorthodox gezin in de stad Beit Shemesh en laat zijn ouders en zeven broers en zussen achter. Hij was onlangs met zijn verloofde naar Ariel verhuisd. Hij was nog maar een paar weken verloofd. Het koppel deelde een paar uur voor de aanslag een foto op sociale media.

Vyacheslav Golev, samen met zijn verloofde.

IDF-troepen arresteerden zaterdag twee verdachten. Ze werden gearresteerd in de nabijgelegen Palestijnse stad Qarawat Bani Hassan. De twee verzetten zich niet en hun wapens werden tijdens de inval in beslag genomen.

Uit een voorlopig onderzoek bleek dat de verdachten, geïdentificeerd als de 19-jarige Yahyah Maree en de 20-jarige Yousef A’ssi, niet door terroristische groeperingen waren gestuurd. Wel had een van hen banden met Hamas.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox