Terreur in Samaria: Moeder van 6 kinderen vermoord

Esther Horgan, moeder van zes kinderen uit Tal Menashe in Noord-Samarië, werd zondagavond vermoord bij een terreuraanslag in het Reihan-bos, waar ze aan het joggen was. Zij is het derde Israëlische slachtoffer van een moord in 2020.

Door via TPS |

Horgan, was kunstenaar en huwelijksconsulente, en de moeder van twee dochters en vier zonen. De jongste van hen is 13 jaar oud en vierde slechts drie maanden geleden zijn Bar Mitzvah.

Horgan was zondag rond 13 uur gaan joggen in het Reihan bos in de buurt van haar gemeenschap. Toen zij in de avond niet bereikbaar was, belde haar man Benjamin de veiligheidstroepen. De zoekteams, waar­onder de Samaria Rescue Unit, vrijwilligers uit de omliggende gemeen­schappen, zoekteams van het leger en de politie, stuurden groepen om haar te zoeken. Rond 1 uur ‘s nachts vond een van de zoekteams haar, levenloos, met een ingeslagen schedel.

Het hoofd van de Regionale Raad van Shomron, Yossi Dagan, kwam naar de plaats en bracht het bittere bericht over aan de familie, samen met de rabbijn van de gemeen­schap.

Dagan verklaarde, dat zij ‘een vriendelijke vrouw was die zo vol goedheid was en mensen hielp. Ze ging joggen midden in Israël, een minuut van haar huis, en werd zo wreed vermoord door misdadigers!’

‘En ik vraag, wat voor barbaren, zoals in de Middeleeuwen, wat een wreedheid, om het gezicht van een 52-jarige vrouw in koelen bloede in te slaan met een steen? Met wat voor kwaad hebben we hier te maken?’ ging hij verder.

‘Ik wil deze barbaren van de Palestijnse Autoriteit voor het oog van de hele wereld duidelijk zeggen: u zult ons nooit breken, en de nederzetting in Samaria zal bloeien en groeien en samen met de hele Staat Israël worden gebouwd, omdat jullie van de barbaarse Palestijnse Autoriteit voor de dood hebt gekozen en wij voor het leven hebben gekozen. Jullie handelen als barbaren in de Middeleeuwen en we zijn in 2020 en het volk van Israël zal winnen,’ verklaarde hij.

De plaats van het misdrijf. (Foto: TPS)

Het Reihan-bos is een natuurreservaat in de buurt van de gemeenschappen Reihan en Tal Menashe.

Horgan is het derde Israëlische slachtoffer van een moord in 2020.
• Rabbijn Shai Ohayon, vader van vier kinderen, werd in augustus door een terrorist doodgestoken.
• IDF-soldaat Amit Ben Yigal werd in mei gedood tijdens een actie.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.