Telegramkanaal voor UNRWA-leraren verheerlijkt massamoord van 7 oktober

UN Watch ontmaskerde de 3.000 leden tellende chatgroep als voorstander van terrorisme tegen Israëliërs.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: VN
Een bord op het gebouw van de United Nations Relief and Works Agency in Rafah in de zuidelijke Gazastrook, 29 november 2021. Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90

Een Telegram kanaal voor UNRWA-leraren in de Gazastrook met meer dan 3.000 leden bevat berichten die het bloedbad van Hamas op 7 oktober verheerlijken en oproepen tot het neerschieten van Israëlische gijzelaars, volgens een onderzoek van de in Genève gevestigde mensenrechtenorganisatie UN Watch.

“Dit is de belangrijkste bron van aansporing tot jihad-terrorisme door UNRWA-leraren,” zei Hillel Neuer, uitvoerend directeur van UN Watch. UNRWA is de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen.

De Telegram-groep biedt een forum voor leraren die in de Gazastrook werken voor de VN-organisatie, die verantwoordelijk is voor de ondersteuning van Palestijnen die tijdens de oorlog van 1948 zijn verdreven en hun nakomelingen.

Neuer ontkrachtte de pro-Hamas en pro-terrorisme berichten in een reeks tweets, waaronder kritiek op UNRWA leraar Waseem Ula, die informatie post over salarissen die hij ontvangt van UNRWA’s hoofd van het onderwijs voor Gaza, Sami Abu Kamil. Ula roept op tot het doden van Israëliërs en verheerlijkt een terrorist die betrokken was bij het bloedbad van 7 oktober. Hij deelde ook een video waarin Hamas aanslagen viert en plaatste een foto van een zelfmoordvest met explosieven met het onderschrift: “Wacht, zonen van het Jodendom”.


Een andere UNRWA-leraar, Abdallah Mehjez, die vroeger voor de BBC werkte, roept inwoners van Gaza op om menselijke schilden te worden voor Hamas.

In een ander voorbeeld wenst UNRWA leraar Shatha Husam Al Nawajha dat “Allah” de overwinning zou schenken aan de terroristen van Hamas.

“Al deze handelingen zijn grove schendingen van de VN-Gedragscode. We roepen de VN en de lidstaten op om te erkennen dat UNRWA vol zit met het aanzetten tot terreur,” twitterde Neuer.

Een ander rapport, in november gepubliceerd door het Institute for Monitoring Peace and Cultural Tolerance in School Education (IMPACT-se), onthulde bewijs van steun voor het bloedbad van 7 oktober door UNRWA-leraren en ander personeel.

Het rapport onthult dat ten minste 14 UNRWA-leraren en -personeel publiekelijk het bloedbad van Hamas en andere Hamas-aanvallen hebben gevierd op hun sociale media-accounts.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een geheim rapport geschreven waarin wordt opgeroepen tot de terugtrekking op lange termijn van de UNRWA uit de Gazastrook en waarin staat dat de VN-hulporganisatie tegen de belangen van Israël in werkt.

De aanbevelingen van het rapport voorzien in een proces in drie fasen om UNRWA, de VN-organisatie voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen, af te slanken en uiteindelijk te verwijderen uit de Gazastrook:

  1. Opstellen van een gedetailleerd rapport over de samenwerking van UNRWA met Hamas;
  2. Inkrimping van het werkgebied van UNRWA en het vinden van vervangende dienstverleners; en
  3. De verantwoordelijkheden van UNRWA overdragen aan een andere organisatie.

De Verenigde Staten zijn de grootste donor van UNRWA met een bijdrage van bijna 1 miljard dollar aan de organisatie in de afgelopen vijf jaar, gevolgd door de Europese Unie en andere landen. Meer dan 500.000 leerlingen gaan naar scholen in de Gazastrook, waarvan meer dan de helft door UNRWA wordt geleid. Deze scholen onderwijzen het lesprogramma van de Palestijnse Autoriteit, dat bol staat van antisemitisme en aanzet tot geweld. Medewerkers van de UNRWA produceren ook hun eigen agressief materiaal dat op deze scholen wordt onderwezen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox