Tel Aviv zonder pauze

Aangezien onze zoon binnenkort weer in Tel Aviv zal wonen, werd het tijd om te begrijpen waarom ook hij niet aan de bijzondere charme van deze stad kan ontsnappen. Ga met ons mee op een reis naar Tel Aviv, de stad zonder pauze.

Door Dov Eilon | | Onderwerpen: Tel Aviv

Nadat duidelijk was geworden dat onze oudste zoon en zijn vrouw hun korte reis naar Modiin zouden beëindigen en spoedig weer in Tel Aviv zouden gaan wonen, was het voor mij tijd om me erbij neer te leggen en niet langer te proberen mijn zoon te overtuigen van de voordelen van de stad Modiin. Natuurlijk om egoïstische redenen, want ik was zo blij dat hij eindelijk kon verhuizen nadat hij zo lang had gewacht op de flat die hij en zijn vrouw hadden gekocht.

Het is duidelijk dat elke vader zijn zoon dicht bij zich wil hebben. Maar eigenlijk was het voor mij ook duidelijk dat de verhuizing naar Modiin een experiment was, omdat wij wisten hoezeer onze zoon van de stad Tel Aviv houdt. En weet je wat? Ik begrijp hem. Ook al geef ik er persoonlijk de voorkeur aan om hier in het “rustige” Modiin te wonen en genoegen te nemen met uitstapjes naar Tel Aviv, die naar mijn stellige overtuiging binnenkort veel frequenter zullen worden.

Ja, ik begrijp waarom onze zoon zo van Tel Aviv houdt. Het is de hele sfeer van de stad. En om deze sfeer weer te voelen, zijn we met mijn zus en haar twee kinderen, die sinds het weekend bij ons op bezoek zijn, naar Tel Aviv gegaan. Onze zoon was natuurlijk de “reisleider” en leidde ons door “zijn” stad.

Omdat we met te veel waren voor de auto, namen we de trein, dus dat was voor mij ook erg ontspannend. In Tel Aviv deden we alles te voet. Want alleen dan kun je de stad echt voelen. Onze rondleiding leidde door de Dizengoffstraat, over het prachtige Dizengoffplein, wat mijn zus bijzonder leuk vond, omdat zij alleen het oude plein kende. Daarna gingen we verder naar de boulevard, die we van het noorden naar het zuiden bewandelden tot we Allenby Street en de beroemde Carmel Market bereikten. Aan het eind liepen we langs het eerste stadhuis van de stad terug via het Dizengoff Centrum, waar nog wat tijd was om te winkelen. Daarna gingen we verder naar het Habima-plein en de Rotschild Boulevard en toen terug naar het station Shalom, vanwaar we de trein terug naar huis namen naar ons rustige Modiin.

Ik zal woorden vandaag besparen en alleen de foto’s laten spreken. Het was een prachtige dag. En ik wens onze zoon veel succes en plezier in zijn Tel Aviv.

 

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox