Teken van de komst van de Messias?

Israëli’s reageren op toenemende incidenten van rondlopende dieren door zich af te vragen of de Eindtijd en de Komst van de Messias aangebroken zijn. Een rabbijn uit Jeruzalem beantwoordt deze vraag.

Door Ryan Jones | | Onderwerpen: Jodendom, Messias
Rabbijn Zamir Cohen spreekt tot een publiek in Jeruzalem over de eindtijd en de komst van de Messias. Foto: Yaakov Naumi / Flash90

Staat de Messias op het punt te verschijnen? Staat het einde van de Eindtijd voor de deur? Dat is wat een bijeenkomst van religieuze Israëlische Joden wilde weten in reactie op toenemende incidenten van dieren die op bizarre wijze in cirkels lopen.

In de afgelopen weken en maanden heeft een stroom van videoclips allerlei dieren getoond die zonder duidelijke reden in grote cirkels beginnen te lopen.

Zo meldden Chinese media twee weken geleden dat een kudde van meer dan 100 schapen in een grote cirkel begon te lopen en daar meer dan 10 dagen mee doorging.

Talrijke andere voorbeelden zijn te zien in de video hieronder.

Rabbi Zamir Cohen, oprichter van het religieuze televisienetwerk Hidabroot, vertelde de bijeenkomst dat hoewel “er veel tekenen zijn die worden toegeschreven aan de komst van de Messias, er niets geschreven staat over dieren die in cirkels lopen” in de laatste dagen.

Dat gezegd hebbende, vervolgde de rabbijn, “heeft elk ongewoon verschijnsel, inclusief natuurverschijnselen, een morele les voor de mens en moet het aanzetten tot nadenken.”

Koning Salomo lijkt bij het schrijven van het boek Prediker over hetzelfde onderwerp na te denken, legde rabbijn Cohen uit.

Generaties komen en generaties gaan, maar de aarde blijft eeuwig bestaan. De zon komt op en de zon gaat onder en snelt terug naar waar hij opkomt. (Prediker 1:4-5)

En verder, en verder. “Alles gebeurt in cirkels,” merkte de rabbijn op. “Later draagt Salomo ons op ‘onze Schepper te gedenken als in de dagen van onze jeugd’.” (Prediker 12:1)

De les die we moeten leren, volgens rabbijn Cohen, is dat “wanneer de mens merkt dat dit leven zonder duidelijk doel verloopt, hij zichzelf eraan moet herinneren niet met de stroom mee te gaan.”

“Ik moet me hiervan losmaken, om te reiken naar de komende wereld, om te reiken naar het eeuwige leven.”

Rabbi Cohen concludeerde dat er een soort goddelijke hint lag in het bizarre dierlijke gedrag voor ons om niet door te ploeteren zonder doel in het leven, gewoon het ene na het andere te volgen, maar om uit te breken en ons ware doel te vinden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox