Tegels uit Ein Kerem (Jeruzalem), een leuk cadeau

Een goede kennis uit Jeruzalem attendeerde mij op een atelier in Ein Kerem waar Ruth, een plaatse­lijke kunste­nares, tegels maakt en beschildert. Ik was zeer geïnteres­seerd om haar daar te ontmoeten, en ik heb met mijn collega Ayala haar atelier bezocht.

Door Shani Ramer |

Ieder die de schilderachtige steegjes van Ein Kerem kent, de fascinerende oude huizen, de met wilde bloemen begroeide hellingen en de weelderig groene vallei, zal begrijpen waarom men daar wordt mee­ge­voerd naar een gezegende tijd van stilte. Dus liepen we eerst een tijdje rond in het mooie dorp, genietend van de omgeving, en kwamen toen eindelijk aan bij Ruth’s atelier, waar ze al vol vreugde op ons zat te wachten.

In Ein Kerem voel je je alsof je naar een andere tijd bent overgebracht

Ze liet ons haar werk zien. Ze beschildert tegels en maakt er dan een afdruk van. Deze tegels dienen als decoratie, onderzetters of muurschilderingen en geven uw kamers een heel bijzondere flair.

Tegels met een granaatappel-motief en met een Jeruzalem motief.

De tegels zijn te koop via onze Duitse website: Israelheute.com. Een prachtig cadeau-idee uit Jeruzalem voor al uw dierbaren en voor uzelf!

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.