Techniek: Revolutionaire Israëlische ‘staande rolstoel’

 

Door Redactie Israeltoday.nl, Israel CNN |

Het Israëlische bedrijf UPnRIDE Robotics mag van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) haar revolutionaire Robotic Standing Wheelchair op de markt te brengen, die gebruikers in bijna elke omgeving veilige en functionele mobiliteit biedt in een staande positie.

‘Ik heb al lange tijd de visie, dat alle mensen die in een rolstoel zitten, toegang moeten hebben tot verbeterde mobiliteit en de vele voordelen voor hun gezondheid moeten hebben, die het geeft om alledaagse taken in staande positie uit te voeren’, aldus de oprichter en president van UPnRIDE. ‘Met de introductie van UPnRIDE wordt deze droom werkelijkheid’, vertelde hij aan United with Israel.

UPnRIDE is een robotachtig voertuig, dat volledige en veilige functionele mobiliteit biedt voor de meeste rolstoelgebruikers, waaronder mensen met een dwarslaesie, multiple sclerose, de ziekte van Lou Gehrig (ALS), hersenverlamming, beroerte, traumatisch hersenletsel, quadriplegie, ouderen en mensen met andere omstandigheden die hun fysieke beweging beperken.

‘De goedkeuring van onze UPnRIDE staande rolstoel is een andere zeer belangrijke mijlpaal in onze missie om gezondheidsvoordelen en een verbeterde levenskwaliteit te bieden aan miljoenen mensen die slecht ter been zijn’, zegt Goffer, zelf iemand met quadriplegie.

Zeven jaar geleden sprak Goffer op de AIPAC-conferentie, met de belofte dat hij rechtop zou terugkeren op het podium. Vorige week deed hij dat en stond hij voor 18.000 aanwezigen met zijn leven- veranderende innovatie.

‘Door rechtop mobiliteit mogelijk te maken, biedt UPnRIDE talrijke gezondheids-, economische en maatschappelijke voordelen’, zei UPnRIDE-CEO Oren Tamari in een recente verklaring. ‘Het vermindert de zichtbaarheid van de handicap en biedt rolstoelgebruikers een frisse, nieuwe kijk op de wereld, op zichzelf en op het leven’

Goffer ontwikkelde eerder ReWalk, een draagbaar exoskelet, dat mensen met een dwarslaesie in staat stelt om rechtop te staan en te lopen. Het bedrijf blijft innovaties ontwikkelen om mensen met een handicap effectiever te laten functioneren in samenlevingen die zijn ontworpen voor volledig mobiele individuen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.