Techniek: Auto-accu in slechts vijf minuten opladen

 

Door Redactie Israeltoday.nl |

De Israëlische startup Store-Dot heeft een zeer snel oplaadbare accu ontwikkeld, die bij bezitters van elektrische auto’s de vrees wegneemt voor urenlang wachten tijdens het opladen bij het maken van lange ritten. De laadtijd wordt gereduceerd tot zo’n vijf minuten, kort genoeg om even een kop koffie te drinken.

De technologie maakt gebruik van de lithium-ion batterij, bekroond met de Nobelprijs voor Scheikunde in 2019, maar heeft een ander materiaal gebruikt voor de anode van de batterij, silicium in plaats van grafiet (koolstof). Er wordt met partners, o.a. in China, aan gewerkt om dit over vijf jaar op de markt te brengen.

Store-Dot, opgericht in 2012 en gevestigd in Herzlia, bracht vorig jaar als experiment snel oplaadbare batterijen op de markt voor commerciële drones, en laat ook de makers van smartphones en medische apparatuur de nieuwe batterijen op bruikbaarheid testen.

Investeerders waaronder BP Ventures, Samsung Venture Investment, Daimler AG (Mercedes Benz), en elektronicabedrijf TDK Corporation hebben $ 13o miljoen in het bedrijf geïnvesteerd.

Bronnen: Times of Israel, Store-Dot, UwI.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.