‘Te veel Covid-infecties? Laat je niet meer testen!’

Het Israëlische leger kan zijn kritieke werk om de natie te beschermen niet stoppen of laten vertragen vanwege een vervelend virus. Maar nu steeds meer mensen positief worden getest, wordt dat een probleem. Een IDF-commandant had een eenvoudige oplossing: Laat je niet meer testen.

Door Redactie Israel Today |

‘De uitroeiing van de ziekte zal worden uitgevoerd door uitroeiing van testen, dat wil zeggen, geen mensen meer sturen om te testen (behalve met toestem­ming van mij en de arts),’ schreef de comman­dant van het Givati Verken­nings­bataljon in een brief aan zijn onder­geschikten die werd gepubli­ceerd door Ynet.

De commandant legde uit dat op dit moment zijn troepen ‘in een uitste­kende conditie verkeren van nul geveri­fi­eerde gevallen. Het hand­haven hiervan zal de fitheid van de eenheid ten goede komen en zal ons ook helpen onnodige annu­leringen van verlof te voorkomen.’

Die order ging in tegen het beleid van de IDF en de richtlijnen, die zeggen dat alleen een arts een verzoek om te worden getest kan goedkeuren of afkeuren.

In een reactie vertelde de IDF-woord­voerder aan Ynet, dat de bevelen van de commandant ongepast waren en in strijd met bevelen van hogerhand. Alle IDF-soldaten kunnen te allen tijde een COVID-19-test aanvragen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.