Taliban viert overwinning van islam over christendom

Washington ziet de recente terug­trekking van de Ameri­kaanse troepen uit Afgha­nistan, hoe chaotisch die ook geweest mag zijn, als een prag­matisch politiek besluit. Maar de Taliban, en moslims in de hele regio, zien deze ont­wik­keling door een veel religieu­zere bril.

Door Redactie Israel Today |

Dr. Kedar is een van Israëls topexperts op het gebied van de islam en de Arabische wereld. Hij spreekt vloeiend Arabisch en verschijnt regelmatig in nieuws­pro­gram­ma’s in de Arabische wereld. Zowel in Israël als in het buiten­land wordt hij erkend als een voor­aan­staand geleerde op het gebied van Midden-Oostenzaken.

En Dr. Kedar benadrukt al jaren dat het Westen de religieuze aard van zijn conflict met verschillende staten en organisaties in het Midden-Oosten serieus moet nemen.

’15 augustus 2021, de dag waarop de Taliban hun heerschappij over Afghanistan hervatten na 20 jaar westerse bezetting, zal in de islami­tische wereld voor altijd worden beschouwd en herinnerd als de over­win­ning van de islam over het christen­dom, de over­win­ning van het geloof over ketterij, en de over­win­ning van traditie over permis­sivi­teit,’ schreef de Israëlische deskundige dr. Mordechai Kedar op zijn Facebook-pagina.

Wat er in Afghanistan is gebeurd, waarschuwt hij, pompt nu ‘nieuw bloed in de slagaders van de jihad en de resultaten zullen spoedig over de hele wereld te zien zijn, ook in Israël.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.