Tadiran airco doodt bijna alle virussen en bacteriën

Het Israëlische aircobedrijf Tadiran heeft een internationaal octrooi aangevraagd voor een nieuw airconditioning systeem, dat 99,999% van de virussen, ziektekiemen en bacteriën wegzuivert, die in zowat elk huis ter wereld voorkomen.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Het bedrijf heeft de innovatieve technologie in de afgelopen drie jaar ontwikkeld, en het maakt gebruik van een systeem waarin het chemische waterstofperoxide (H2O2) wordt toegepast. Deze sterk oxiderende vloeistof staat bekend om zijn gebruik als antisepticum, raketbrandstof en haarkleuring, berichtte Globes vorige week.

De technologie werd getest in het door de FDA erkende laboratorium AEROSOL in de Verenigde Staten en verwijderde volgens hun metingen 99.9% van alle huishoudelijke verontreinigingen, aldus het bericht.

Tadiran maakte ooit deel uit van een enorm Israëlisch conglomeraat, dat een groot assortiment van producten maakte, waaronder batterijen, huishoudelijke apparaten, medisch materiaal en satelliet­communicatie apparatuur. Het concern werd opgesplitst in meerdere kleinere bedrijven, waaronder de airconditioning afdeling, die op een bepaald punt eigendom was van de Amerikaanse airconditioning pionier Carrier.

Het nieuwe systeem, dat op de markt wordt gebracht als ‘Air Care 02’, wordt nu een onderdeel van Tadiran’s Sense Inverter-serie mini-centrale airconditioners. De technologie zet vocht in de lucht om in waterstofperoxide en gebruikt het om de lucht te zuiveren door virussen en bacteriën te doden. De nieuwe producten zullen later dit jaar op de markt worden gebracht.

Door de Corona pandemie moeten de mensen veel meer tijd binnenshuis doorbrengen, in afgesloten ruimten, vertelde Moshe Mamrud, CEO van Tadiran, aan UwI . Daardoor is het gebruik van airconditioners sterk toegenomen. ‘Uit onderzoek van de Wereld­gezondheids­organisatie is gebleken dat onze leefomgeving thuis vijf keer zo vervuild is als de buiten­omgeving – wat infecties veroorzaakt bij miljoenen mensen over de hele wereld’, aldus Mamrud.

Daarom heeft het bedrijf enkele jaren geleden besloten om het voortouw te nemen op het gebied van de behandeling van de lucht en het gezond maken van het huis. Mamrud: ‘De patenten die we hebben ontwikkeld worden momenteel aan toon­aan­gevende airconditioning bedrijven over de hele wereld gepresenteerd, en wekken grote belangstelling.’

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.