LedenTacheles met Aviel: We zijn toch niet zo alleen

Bedankt voor je steun! Ik zeg wat ik denk, open en eerlijk. Het Europese publiek hield van het Israëlische lied, de Europese regeringen niet.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Europa
Eden Golan en het Israëlische team op het ESC in Malmö, Zweden. Foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Het publiek uit 14 Europese landen gaf Eden Golan en Israël 12 punten voor Hurricane, waaronder Duitsland. Israël kreeg tien punten in zeven andere landen en acht punten in drie landen. Westerse kijkers hielden van de Israëlische inzending en gaven Israël in totaal 323 punten, slechts 14 punten minder dan Kroatië, dat door de kijkers als beste werd verkozen. De Westerse regeringen gaven Israël samen slechts 52 punten, dat is 16 procent van de punten die hun burgers aan Israël gaven. Wat vond de jury niet goed aan het lied, maar wat vonden de mensen in Europa wel goed? Het gedrag van Israël in de Gazastrook.

Kroatië, bijvoorbeeld, kreeg 337 punten van de kijkers en 210 punten van de officiële jury van de landen, dat is 62 procent, dus niet veel verschil tussen het volk en de regering. “Veel goede mensen in het buitenland denken vaak beter over Israël dan wij. Niet iedereen in het buitenland is antisemitisch,” schreef ik in maart, toen ik na de oorlog met mijn gezin op skivakantie was en in Oostenrijk en...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie