Tacheles met Aviel: IS-jihadisten tegen Hamas

Ik spreek mijn mening open en bloot uit. Zelfs de IS-jihadisten begrijpen niet waarom de Hamas terroristen de Palestijnse burgerbevolking opofferen voor Iran. Eerlijk gezegd begrijp ik het ook niet.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Hamas, ISIS
Slechts drie dagen voor het bloedbad: leden van de Al-Quds Brigades, de militaire vleugel van de Islamitische Jihad, houden een grote militaire parade en de presentatie van nieuwe raketten in Gaza Stad om de 36e verjaardag van de lancering te vieren. Foto: Atia Mohammed/Flash90

De soennieten offeren hun eigen mensen op in de Gazastrook om de sjiieten in de islam, die niet hun geloofsgenoten zijn, tevreden te stellen. Maar als het om geld gaat – veel geld – spelen ze ook met de duivel. Voor de IS jihadisten zijn zowel de sjiieten als Israël duivels. De Hamas-terroristen hebben gekozen tussen de twee duivels – ze werken met de ene samen om de andere duivel naar de hel te sturen. Zelfs de IS jihadisten begrijpen dat niet.

De leiding van de IS jihadisten, die is gevestigd in Irak en Syrië, heeft nu scherpe kritiek geuit op het Hamas regime in de Gazastrook omdat Hamas samenwerkt met de Iraanse verzetsas. “De Perzen hebben de Palestijnen alleen gelaten op het slagveld,” zei de woordvoerder van de IS jihadisten, Abu Hudhayfah Al-Ansari, een paar dagen geleden. Zelfs hun soennitische broeders in de Islam begrijpen de alliantie tussen de soennitische Hamas terroristen in de Gazastrook en het sjiitische Ayatollah regime in Teheran niet. Soennieten en sjiieten haten elkaar en beschouwen elkaar als godslasteraars.

Sinds het begin van de oorlog in oktober heeft de Israëlische regering Hamas vergeleken met de IS jihadisten. Beide zijn soennitische moslims, maar de ene werkt samen met sjiieten en de andere slacht sjiieten af wanneer ze maar kunnen. Maar beide – IS en Hamas – zijn wrede terroristische organisaties die geen genade of mededogen kennen.

Hamas-terroristen. Foto: Atia Mohammed/Flash90

“Monotheïsme is het doel, jihad is het pad. De oorlog tegen de Joden zal niet eindigen met een één- of tweestatenoplossing, zoals de nationalisten geloven. Het is een religieus-ideologische oorlog die zal duren tot we hun Antichrist doden onder de banier van de Profeet Allah. We intensiveren onze plannen en diversifiëren onze operaties,” zei Abu Hudhayfah Al-Ansari in zijn laatste toespraak op 4 januari. “Blaas ze op met explosieven, verbrand ze met brandbommen, schiet ze neer met kogels, slacht ze af met messen en overrijd ze met bussen.” De spreker prees het vermoorden en afslachten van Joden door wie dan ook. Aan de andere kant bekritiseerde hij echter de alliantie met de sjiieten. Niet alleen dat, de IS-spreker beschreef de Jezus en Messias van de Bijbel als de Antichrist, die ze willen doden. Deze krachten bepalen de politiek en sleuren het Midden-Oosten de afgrond in.

Ondertussen is Islamitische Staat (IS) weer in het nieuws.

“Wanneer de Palestijnse partijen in de schoot van Iran gaan zitten en zichzelf zien als deel van de ‘as van verzet’ of als strijders op de ‘weg naar Jeruzalem’, beginnen de problemen van de Palestijnse inwoners van de Gazastrook. Ze prijzen de Iraniërs en hun legers in Libanon en Syrië, maar ze hebben de Palestijnen alleen gelaten op het slagveld. Ze (Hamas) offeren hun eigen mensen op het altaar van Perzische ambities,” zei Abu Hudhayfah Al-Ansari. Voor de IS jihadisten zijn de Iraniërs niet eens sjiieten of moslims, maar Perzen – geen moslims. Het is dezelfde terminologie die tegen christenen wordt gebruikt; het christelijke Westen wordt door de IS jihadisten bestempeld als kruisvaarders. Op die manier herinneren ze de Westerse wereld eraan hoe wreed de christelijke kruisvaarders de moslims in het Heilige Land in de loop van de geschiedenis hebben afgeslacht.

Leden van de voormilitaire Iraanse strijdkrachten (Basij) in een mars tijdens een anti-Israëlische solidariteitsbijeenkomst in Teheran, Iran, op 24 november 2023. Foto: EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

De betrekkingen tussen salafistische IS-jihadisten en Hamas in de Gazastrook zijn altijd gespannen geweest, omdat het Hamasregime vaak ISIS-activiteiten in de Gazastrook door de vingers ziet en aan ISIS gelieerde salafistische terreurgroepen in de Gazastrook met geweld onderdrukt. Het IS-kalifaat en zijn jihadisten ontkennen elke uiting van nationale opvattingen, wat leidt tot een ideologische kloof tussen de IS-jihadisten en Hamas, maar het komt zelden voor dat IS-jihadisten zich zo duidelijk uitspreken tegen hun terroristische broeders, simpelweg omdat deze laatste bondgenoten zijn van de duivel, de sjiieten van Iran.

Het Midden-Oosten heeft zijn eigen regels en zijn eigen terminologie, en Israël moet zich dringend aanpassen aan deze meedogenloze en wrede omgeving zonder zijn bijbelse menselijkheid te verliezen. Dit zijn eenvoudige woorden, maar niet gemakkelijk in de praktijk te brengen. Sinds 7 oktober begrijpen de meeste mensen in het land dat Israël zijn afschrikkingsstrategie in het Midden-Oosten met de oude aanpak is kwijtgeraakt, en Israël heeft dit te danken aan de westerse menselijkheid, die de handen van Israël in de politiek heeft gebonden en uiteindelijk gevormd. De soennieten in Gaza zijn bereid om samen te werken met de sjiitische duivel in Teheran om de andere “duivel” in Jeruzalem te vernietigen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox