LedenTacheles met Aviel – Heeft Sinwar de inval alleen gepland?

Ik zeg wat ik denk, open en eerlijk. De man onder de grond maakt ons allemaal gek. Niemand weet echt wat hij wil, wat hij van plan is of zelfs waar hij is.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
Foto: EPA-EFE/Mohammed Saber.

In de Israëlische en Arabische media wordt vaak gezegd dat Hamasleider Yahya Sinwar in de Gazastrook niet alleen het contact met het Hamas politbureau in Qatar heeft verloren, maar ook met de realiteit in de open lucht. Sinwar heeft waarschijnlijk sinds 7 oktober de blauwe lucht niet meer gezien, want sindsdien heeft hij zich met zijn familie ergens ondergronds verstopt. Niet alleen dat, maar het is nu ook bevestigd dat er een sudderend gerucht is tussen zijn collega’s in Qatar en Sinwar. Khaled Mashal en Ismail Haniya zouden niets geweten hebben van de aanslag op 7 oktober. Of willen ze Sinwar alle schuld in de schoenen schuiven nadat het laatste VN-rapport bevestigt dat Hamas-terroristen op 7 oktober massaal Israëlische vrouwen verkrachtten? Dit zou ernstige gevolgen kunnen hebben voor Hamas.

In de eerste paar weken kwam naar voren dat Iran niets wist van de aanslag op 7 oktober. Ze wisten van de intentie om het uit te voeren, meer niet. Daar hebben we toen al over bericht. Maar nu blijkt dat Hamas...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie