Superster gaat voor Israëlische wielerploeg rijden

Viervoudig Tour de France winnaar Chris Froome zal in het seizoen 2021 voor het 30 leden tellende Israëlische team Start-Up Nation gaan rijden. Het team doet dit jaar voor het eerst mee aan de tour en heeft grote plannen.

Door Redactie Israel Today |

De 35-jarige superster in de wielersport verlaat zijn oude ploeg, waarmee hij sinds 2010 rijdt, nadat zijn leidende rol in Team Ineos ter discussie werd gesteld. Zijn contract, dat eind dit jaar afloopt, wordt door Ineos niet verlengd en het Israëlische team heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze topwielrenner te veroveren.

Chris Froome (Creative Commons)

Het Start-Up Nation team neemt dit jaar voor het eerst deel aan de Tour de France en lijkt nu grote doelen voor de toekomst te hebben. De sponsor van het team is de non-profit organisatie Start-Up Nation Central, die bedrijven uit de hele wereld samenbrengt met Israëlische high-tech bedrijven. Na de oprichting van de Israel Cycling Academy in 2014 is het idee nu samen met het Start-Up Nation Team uitgegroeid tot een grote sportorganisatie die op het wereldtoneel zal optreden.

In totaal zijn er 30 leden van het Israëlische team, waarvan er slechts vier uit Israël komen. Chris Froome is waarschijnlijk de nieuwe leider van het team, omdat hij de meeste ervaring en het hoogste profiel heeft. In de toekomst zal de jeugd van Israël enthousiast worden voor de wielersport en het contracteren van een superster zal de sport nu populairder maken in het Heilige Land.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.