Stemanalyse en kuchen: heeft Nasrallah Corona?

De leider van de Libanese shiitische militie Hezbollah, Hassan Nasrallah, is waarschijnlijk besmet met het coronavirus. Dit werd bevestigd door een analyse van zijn stemgeluid tijdens zijn toespraak voor de Libanese TV op 25 mei.

Door Redactie Israel Today |

Deze toespraak werd regelmatig onderbroken door hoestbuien, wat ook functionarissen van de IDF opviel, die vonden dat hij er bleek en zwak uitzag en we eens Covid-19 kon hebben opgelopen. Aan het begin van de toespraak zei hij, dat hij om gezondheidsredenen de afgelopen weken geen toespraak heeft kunnen houden.

Een geluidsanalyse van Nasrallah’ s stemgeluid werd uitgevoerd door de Israëlische firma VocalisHealth, die actief is op het gebied van stemanalyses, met name voor het op afstand vaststellen van COPD (kortademigheid). Een app van Vocalis analyseert met kunstmatige intelligentie een groot aantal parameters van de stem van de patiënt en geeft op basis hiervan een diagnose. Bij een test onder 2000 personen die vier verschillende talen spraken ontdekte de app de ziekte met een nauwkeurigheid van 81%. De technologie wordt al gebruikt in de VS, Luxemburg en enkele ander landen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.