Soldaten komen onder ‘groot vuur’ te liggen bij antiterroristische inval

In de strijd tegen het terrorisme in Judea en Samaria heeft de IDF 500 terroristische aanslagen verijdeld en meer dan 2.500 verdachten gearresteerd.

Door Pesach Benson | | Onderwerpen: anti-terreur
Een IDF-soldaat voert een antiterroristische operatie uit in Jenin. Foto: IDF-woordvoerderseenheid

Volgens het Israëlische leger kwamen soldaten onder “groot vuur” te liggen toen ze donderdagochtend vroeg het vluchtelingenkamp Jenin binnengingen om een ​​hoge commandant van de Palestijnse terroristische groepering Islamic Jihad te arresteren.

Volgens het leger zijn wapens, wapenonderdelen en explosieven in beslag genomen in het kamp, dat door de Verenigde Naties werd beheerd.

Palestijnen schoten op Israëlische soldaten en gooiden explosieven. De soldaten schoten terug. Twee soldaten raakten lichtgewond toen hun jeep werd geraakt door een explosieve lading. Eén is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit kwamen twee Palestijnen om bij de schermutselingen. Het waren Adham Jabareen, een 28-jarige commandant van de Islamitische Jihad, en Jawad Bawaqta, een 57-jarige leraar. De Palestijnen beweerden dat Bawaqata eerste hulp verleende aan Jabareen toen hij werd geraakt tijdens het geweervuur.

De door de strijdkrachten gezochte commandant, Khaled Abu Zina, was niet thuis. Twee zonen van Zina en een andere terreurverdachte werden gearresteerd.

Negen Palestijnen werden gearresteerd tijdens afzonderlijke antiterroristische invallen in Judea en Samaria.

Als onderdeel van de voortdurende strijd tegen het terrorisme in Judea en Samaria heeft het leger 500 terroristische aanslagen verijdeld en meer dan 2.500 verdachten gearresteerd. ‘Operatie Golfbreker‘ werd gelanceerd door de IDF na een golf van Palestijnse terroristische aanslagen in het voorjaar van 2022 waarbij 19 mensen om het leven kwamen. In 2022 kwamen er in totaal 31 mensen om het leven bij Palestijnse terroristische aanslagen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox