Slagveld Shifa: 90 terroristen gedood, meer dan 300 ondervraagd

Meer dan 160 van de verdachten werden overgebracht naar Israël voor verdere ondervraging.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
De Israel Defence Forces leveren hulp aan het Shifa ziekenhuis in Gaza Stad, 15 november 2023. Foto: IDF

Israëlische speciale eenheden gaan door met hun operatie om het oplevende Hamas te ontmantelen in het Shifa ziekenhuis in Gaza Stad, die maandag begon. Tot nu toe zijn er 90 terroristen gedood en meer dan 300 ondervraagd in het gebouw.

Volgens de Israëlische defensiemacht, die de operatie samen met de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet) uitvoert, zijn meer dan 160 van de verdachten overgebracht naar Israël voor verdere ondervraging.

“In de loop van de afgelopen dag hebben troepen terroristen uitgeschakeld en wapens gelokaliseerd in het gebied van het ziekenhuis, en tegelijkertijd voorkomen dat burgers, patiënten, medische teams en medische apparatuur gewond raakten,” zei de IDF.

Volgens Palestijnse rapporten arresteerden Israëlische troepen die woensdag in de buurt van het medische complex opereerden Khaled al-Batash, een hooggeplaatst lid van de politieke vleugel van de Islamitische Jihad.

Bovendien trof een vliegtuig van de Israëlische luchtmacht dinsdag een operationele terreurtunnel-schacht van Hamas nadat een lancering vanuit de noordelijke Gazastrook was gedetecteerd op de zuidelijke Israëlische stad Sderot.

Eveneens in de noordelijke Gazastrook, in Jabalia, werden zes terroristen uitgeschakeld bij een Israëlische aanval.

In de centrale Gazastrook doodde een sluipschutter van de IDF een terrorist.

De strijdkrachten zijn nog steeds actief in de zuidelijke Gazastrook, waar ze twee terroristen doodden en “militaire” faciliteiten aanvielen in Al-Qarara bij Khan Yunis, en ook een terrorist raakten die wapens aan het laden was.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox