Sjeik koopt de helft van voetbalclub Beitar Jerusalem

De Abraham-akkoorden ontwikkelen zich snel: de nieuwste fase was de aankoop van 50% van de voetbalclub Beitar Jerusalem door sjeik Hamad bin Khalifa Al Nahyan, een lid van de koninklijke familie van de Verenigde Arabische Emiraten.

Door via TPS |

De sjeik heeft maandag beloofd de komende 10 jaar ongeveer 300 miljoen shekel te investeren in het team. Het geld zal voornamelijk worden gebruikt voor inves­teringen in de infrastructuur, jeugdactiviteiten en de aanschaf van spelers voor de ontwikkeling van het team.

Er wordt een nieuw bestuur gevormd voor de groep, waarin de zoon van de sjeik, Mohammed bin Hamed bin Khalifa, als vertegenwoordiger van zijn vader zal zetelen.

Moshe Hogeg, sinds 2018 de Israëlische eigenaar van het roemruchte team, verklaarde dat ‘aan de vooravond van Chanoeka de Beitar Menorah (afgebeeld in het clubembleem) in een nieuw en bijzonder opwindend licht zal worden gezet’.

‘Samen marcheren we met de club naar nieuwe dagen van co-existentie, prestatie en broederschap ten behoeve van onze club en onze gemeenschap en de Israëlische sport,’ voegde hij eraan toe.

Beitar Jeruzalem gisteren voor de competitie­wedstrijd tegen Be’er Sheva (1-2). (Foto: Flash90)

Sjeik bin Khalifa zei dat hij ‘opgewonden was om een partner te zijn in zo’n glorieuze club en stad, de hoofdstad van Israël en een van de heiligste steden ter wereld. Ik heb veel gehoord over de veranderingen in de club en de manier waarop de dingen gaan, en ik ben blij om er deel van uit te maken.

Na de ondertekening van de overeenkomst zei Erez Kalfon, voorzitter van het bestuur van de Israëlische Voetbalbond, dat ‘voetbal een brug is die harten en volkeren verbindt, de overeenkomst zal Beitar Jeruzalem en alle Israëlische voetbal versterken’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.