Sheikh die terreur prijst verbannen van Tempelberg

Israël heeft zaterdag de islamitische geleerde Sheikh Issam Amira verboden de Tempelberg te betreden, nadat hij tijdens zijn wekelijkse preek in de Al-Aqsa-moskee de onthoofding van de Franse leraar Samuel Paty vorige maand door een moslimterrorist een ‘grote eer voor alle moslims’ noemde.

Door TPS |

‘Toen een moslim van Tsjetsjeense afkomst een ongelovige onthoofde die de profeet Mohammed belasterde, noemde men dit ‘terrorisme’. (..) Nou, het is een grote eer voor hem en alle moslims dat er zo’n jonge man was om de profeet Mohammed te verdedigen. Hij is net als de mannen en vrouwen die door de geschiedenis heen de profeet Mohammed, zijn heiligheid en zijn eer hebben verdedigd. Al deze termen zullen een nieuwe inhoud krijgen, zodra het woord van Allah boven het woord van de ongelovigen staat,’ verklaarde Amira.

De politie van Jeruzalem riep Amira op voor onder­vraging, nadat hij de terrorist had geprezen die de Franse leraar had onthoofd. Hij werd na het verhoor vrijgelaten en werd verbannen van de Tempel­berg.

De politie riep de geestelijke op na een officiële klacht, die vrijdag was ingediend door het Arabische bureau van de Zionistische waakhond Im Tirtzu, die kennis had genomen van de opmerkingen van Amira via het Middle East Media Research Institute (MEMRI), dat een video met vertaling van de preek van de vorige dag publiceerde.

Im Tirtzu merkte in zijn klacht bij de politie ook op, dat de aanwezigheid van Amira op de Tempelberg in strijd was met een verbod van zes maanden dat de politie hem in september had opgelegd.

Amira heeft een lange geschiedenis van het aan­zetten tot geweld tijdens zijn preken in de Al-Aqsa-moskee, waarbij hij de Islamitische Staat (ISIS) heeft geprezen, eremoorden heeft aangemoedigd en heeft aangespoord tot de Jihad, de islamitische heilige oorlog, tegen de Joden. Amira is een leider van de extreme Tahrir-beweging die ISIS-achtige ideeën omarmt en zwarte vlaggen in ISIS-stijl in zijn kantoor heeft hangen.

Amira heeft opgeroepen tot de oprichting van een kalifaat, een moslim­staat die wordt geregeerd volgens de Sharia-wetgeving, die ‘de oproep tot de islam aan de hele wereld zou overbrengen’, en heeft gezegd dat de vijanden van de islam Amerika en Europa zijn.

De oprichting van een Islamitische Staat ‘vereist de vernietiging van alle [buitenlandse] entiteiten in de islamitische wereld. Maak geen uitzondering. Toon geen genade of medeleven aan een van die entiteiten,’ verklaarde hij tijdens een preek in de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem in juli 2015.

Amira heeft opgeroepen tot het doden van ‘iedereen die geen moslim is en ook een moslim die niet een dergelijke aanpak hanteert,’ en degenen die geen moslim zijn ‘verdienen geen comfortabel leven en we moeten hen doden’.

Het Arabische Bureau van Im Tirtzu noemde de geestelijke een ‘radicaal en gevaarlijk persoon, die regelmatig ophitst tegen Israël en tegen de vrije wereld.’
‘We zijn blij met de reactie van de politie en verwachten dat deze sheikh wordt vervolgd en verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn radicale en illegale acties. Het bloed van de burgers van Israël is niet goedkoop,’ aldus Im Tirtzu.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.