Schietpartij in het zuiden van Israël: twee doden en vier gewonden

Bij een schietpartij in Kiryat Malachi werden ten minste twee mensen gedood en raakten vier anderen gewond.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur
Veiligheidstroepen op de plaats van de aanslag op het kruispunt Re'em Masmiya bij Kiryat Malachi in het zuiden van Israël. Foto: Magen David Adom

Twee Israëli’s werden gedood en vier anderen raakten vrijdagmiddag gewond toen een terrorist het vuur opende bij een bushalte in de buurt van de Re’em Masmiya kruising bij Kiryat Malachi in de noordelijke Negev.

Paramedici van Magen David Adom probeerden een 20-jarige man in kritieke toestand te reanimeren, maar hij werd bij aankomst in het ziekenhuis dood verklaard.

Een andere 20-jarige, een 16-jarige jongen en een 65-jarige raakten ernstig gewond. Twee andere mensen, waaronder een 65-jarige vrouw, liepen lichte verwondingen op.

De slachtoffers werden geëvacueerd naar het Assuta Ashdod Ziekenhuis en het Kaplan Medisch Centrum in Rehovot.

Volgens de politie werd de aanvaller “geneutraliseerd”. Zijn toestand was aanvankelijk onduidelijk.

Volgens de autoriteiten arriveerde de terrorist in een voertuig en opende het vuur op mensen die op de bus stonden te wachten. Hij werd uiteindelijk doodgeschoten door een burger ter plaatse.

Een groot contingent politie voerde invallen uit om er zeker van te zijn dat er geen andere terroristen bij de aanslag betrokken waren.

Op dinsdag hebben de Israëlische Strijdkrachten een poging tot een aanslag in Gush Etzion verijdeld.

De bestuurder, een Palestijn, had geprobeerd burgers aan te vallen bij het knooppunt Gush Etzion ten zuiden van Bethlehem, ongeveer 16 kilometer van Jeruzalem,aldus de Israëlische Strijdkrachten.

Na een achtervolging neutraliseerden de Israëlische Strijdkrachten de aanvaller. Hij werd gearresteerd en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Er waren geen andere slachtoffers bij de aanval.

Tijdens een doorzoeking van het voertuig van de terrorist werd een mes gevonden.

Op zondag raakte een Israëlische politieagent licht gewond bij een mesaanval bij de Leeuwenpoort in de Oude Stad van Jeruzalem.

De aanvaller werd ter plaatse geneutraliseerd door Israëlische veiligheidstroepen.

Eveneens op zondagavond probeerde een Palestijnse terrorist soldaten van de Israëlische defensiemacht neer te steken bij de Hussan Junction in de buurt van de ultraorthodoxe stad Beitar Illit in Judea.

Volgens de IDF vielen er geen slachtoffers bij het incident en werd de terrorist geneutraliseerd.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox