LedenSchaamteloze inmenging EU in Israëlische politiek blootgelegd

Uit een geheim document blijkt onomstotelijk dat de Europese Unie, als vijand van de Joodse staat, actief werkt aan de oprichting van een Palestijnse staat in Judea en Samaria. Dit is in strijd met de Oslo-akkoorden.

Door | | Onderwerpen: Europese Unie, Judea en Samaria
Sven Kuehn von Burgsdorff, hoofd van de EU-missie op de Westelijke Jordaanoever en in Gaza, afgelopen september. Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90

Volgens The Jewish Press onthulde het Israëlische Channel 13 News Team maandagavond “een schokkend document van de Europese Unie dat een plan onthult om zich te mengen in de interne aangelegenheden van Israël door in het geheim de Palestijnse Autoriteit (PA) te helpen land te bezetten in zone C.”

Krachtens de internationaal erkende Oslo-akkoorden tussen Israël en de PLO/PA heeft de Palestijnse Autoriteit bouw- en andere rechten in de delen van Samaria en Judea die worden aangeduid als de gebieden A en B. De Palestijnse Autoriteit mag deze gebieden niet bezetten.

Gebied C – zoals overeengekomen door de Arabische zijde – is volledig verboden terrein voor de PA.

Het zes bladzijden tellende document, dat in de EU-missie in Jeruzalem is opgesteld, beschrijft de plannen van de PA voor verdere uitbreiding van haar aanwezigheid in zone C, waardoor deze overeenkomst wordt ondermijnd.

Jarenlang heeft de EU de Oslo-akkoorden openlijk en schaamteloos geschonden door samen met de Palestijnse Autoriteit duizenden illegale bouwwerken op te richten.

De Jewish...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie