Sarcastische felicitatie voor Hezbollah­leider Nasrallah

IDF-woordvoerder van de Arabisch-talige media, Lt.-Col. Avichay Adraee, twitterde vorige week om Hezbollah­leider Hassan Nasrallah een gelukkige 60ste verjaardag te wensen. De meeste Arabische commentaren waren het eens met de sarcastische felicitatie.

Door Redactie Israel Today |

De sarcastische tweet bevatte een karikatuur van Nasrallah die zich verbergt in een bunker met de volgende Arabische tekst

‘U heeft uw 60e verjaardag gevierd, Hassan Nasrallah. Wat kunnen we u toewensen? Vrijheid van uw rol in het terrorisme en in uw door Iran gesteunde militie, en moge u gezegend zijn met het inzicht om de ware toekomst van de burgers van Libanon te zien. Mogen ze bevrijd worden van uw regionale beleid, en misschien kunt u dan uit uw bunker komen?’

De post kreeg 331 likes, werd 53 keer geretweet en kreeg 153 reacties van mensen uit het Midden-Oosten, waarvan de meesten het helemaal eens waren met de Israëlische woordvoerder en Nasrallah hekelden, omdat hij zoveel had bijgedragen aan de ondergang van Libanon.

Lt.-Col. Adraee heeft 368.000 volgers in de Arabische wereld, en zijn berichten wekken regelmatig een wijdverbreide discussie op onder de Israëlische buren.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.