Santa Claus deelt mondkapjes uit in Jaffa

De oude Israëlische havenstad Jaffa hield zondag haar jaarlijkse kerstboomverlichting ceremonie. Zoals gewoonlijk verscheen Santa Claus, de kerstman, maar in plaats van snoepjes gaf hij mondkapjes aan alle goede jongens en meisjes.

Door Redactie Israel Today |

Jaffa is een gemengde Joods-Arabische stad met een grote christelijke bevolking. Vorige maand werd een arts van Magen David Adom (MDA) gestraft nadat hij enkele christelijke inwoners van Jaffa had beledigd. Israel Today sprak later met een van die christenen, die bevestigde dat er over het algemeen harmonie is tussen de Joodse, christelijke en islamitische inwoners van de stad.

Gloeiende dreidels (tollen waarmee tijdens Chanoekah wordt gespeeld) sierden ook de hoofdstraat in Jaffa. Rechts op de achtergrond is de kerstboom te zien. Chanoekah begint donderdagavond 10 december. (Foto: Tomer Neuberg/Flash90)

In Bethlehem werd zaterdag de gemeentelijke kerstboom ontstoken op het Kribbeplein bij de Geboorte­kerk, de traditionele geboorte­plaats van Jezus, maar door een nieuwe uitbraak van COVID-19 onder de Palestijnse bevolking was het een veel stillere gebeurtenis dan in de afgelopen jaren. (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.