Russische militaire patrouille aan de noordgrens van Israël

Russische voertuigen met het ‘Z-symbool’ zijn ook gezien aan de Syrische kant van de Golanhoogten.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Rusland, Golan
Uitzicht op de met sneeuw bedekte berg Hermon gezien vanaf de noordelijke Golan Hoogvlakten, nabij de grens met Syrië. Foto: Maor Kinsbursky/Flash90

Een foto van een Russische militaire patrouille aan de Syrische kant van de Golanhoogten haalt momenteel de krantenkoppen. Het toont Russische militaire voertuigen met het bekende ‘Z-symbool’ van de Russische invasie in Oekraïne, maar deze keer niet in Oekraïne, maar aan de voet van de besneeuwde berg Hermon, aan de Syrische kant van de Golan Hoogvlakten.

Volgens een bericht in de in Londen gevestigde Arabische krant Asharq Al-Awsat is het beeld een screenshot uit een video die enkele dagen geleden door Russische media is gepubliceerd.

De video toont soldaten en voertuigen op een patrouille aan de Syrische kant van de Golan Hoogvlakten. Sommige Russische soldaten droegen gevechtsuniformen met de letter Z erop gedrukt, en ook op de militaire voertuigen was de letter Z geschilderd, een symbool dat Rusland gebruikt bij speciale militaire operaties tegen Oekraïne.

Volgens een verklaring van het Russische Ministerie van Defensie staat de letter Z op Russische militaire voertuigen voor “overwinning”, terwijl “V” staat voor “de kracht van de waarheid” en “de missie is definitief volbracht”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox