Regering-Biden: Israël is geen Apartheidsstaat

Terwijl bij de regering-Biden de robuuste verdediging van de Joodse Staat ontbreekt, die er veelal wel was bij de vaak door de regering-Trump, heeft deze woensdag wel gereageerd op een belangrijke mensen­rechten­organisatie die Israël een ‘apartheids­staat’ noemde.

Door Redactie Israel Today |

Human Rights Watch (HRW) publiceerde dinsdag een rapport, waarin werd beweerd dat Israël ‘misdaden tegen de menselijkheid van apartheid en vervolging begaat,’ en werkt aan ‘het handhaven van de overheersing van Joodse Israëli’s over Palestijnen.’

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Amerikaanse president Joe Biden zei dat, ‘hoewel het geen openbare evaluaties van rapporten van externe groepen’ zou aanbieden, toch benadrukte dat ‘het niet de mening van deze regering is dat de acties van Israël apartheid vormen’.

Israël reageerde verontwaardigd op het rapport van HRW en noemde het volledig fictief en ‘grenzend aan antisemitisme’. Tegelijkertijd liet het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken weten niet verrast te zijn door de publicatie, en merkte op dat Human Rights Watch ‘bekend staat om zijn reeds lang bestaande anti-Israël agenda’.

Lees ook:
HRW: Geen geld meer naar de politiestaat Palestina
Gaza-rapport VN Mensenrechtenraad bevooroordeeld

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.