Rechtstreekse vluchten van Marokko naar Israël

Royal Air Maroc vliegt vanaf vandaag vier keer per week naar Tel Aviv. Grote borden in de straten van Marokko maken reclame voor een vakantie in Israël.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Marokko, corona, toerisme, economie
Foto: Shutterstock

De normalisering van de betrekkingen tussen Marokko en Israël in het kader van de Abraham-akkoorden blijft haar vruchten afwerpen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko zal vanaf vandaag nieuwe rechtstreekse lijnvluchten tussen Tel Aviv en Casablanca in gebruik nemen.

Royal Air Maroc, tevens de grootste luchtvaartmaatschappij van Marokko, zal vluchten uitvoeren vanuit Casablanca op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, maakte het Marokkaanse staatspersagentschap Maghreb Arab Press (MAP) bekend. De vluchten van Tel Aviv naar Casablanca zullen plaatsvinden op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Aan boord van de eerste vlucht vandaag zal een delegatie van Marokkaanse zakenlieden aanwezig zijn. Ze zouden behoren tot de Marokkaanse Vereniging van Bouwnijverheid, aldus een verslag van de Israëlische nieuwszender i24. Tijdens het driedaagse bezoek zullen bilaterale overeenkomsten op economisch gebied met Israël worden ondertekend. Oorspronkelijk zou het bezoek van de Marokkaanse delegatie al in december 2021 plaatsvinden, maar het moest worden uitgesteld vanwege de maatregelen rondom de Omicron-variant.

Twee weken geleden kondigde de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc al aan dat zij nieuwe rechtstreekse vluchten naar Israël zouden openen.

De reclamecampagne voor de nieuwe vliegverbinding omvat ook grote reclameborden in de straten van Marokko. Daar wordt de vlucht naar Tel Aviv aangeboden voor 4300 Marokkaanse dirham (1500 shekel). (Afbeelding: Twitter)

Israël’s ambassadeur in Marokko, Dr David Govrin, schreef op zijn Twitter-account:

“Het is bemoedigend om op een muur in Casablanca een grote advertentie te zien voor de eerste vlucht van Royal Air Maroc naar Tel Aviv. Hiermee nodig ik de Marokkaanse bevolking uit om Israël te bezoeken, zijn cultuur te ontdekken en de belangrijke plek te erkennen die Marokko en de Marokkanen in de harten van de Israëli’s innemen”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox