Rashida Tlaib’s favoriete BDS-groep rouwt om IS-terrorist

De terreurgroep Islamitische Staat is aanwezig in Israël, maar zijn aanhangers zijn in het Amerikaans congres.

Door Daniel Greenfield |
Het kalifaat mag dan verloren zijn, maar ISIS is springlevend en bedreigt de landen van het Midden-Oosten. (Foto: EPA-EFE/FAROOQ KHAN)

Toen de islamitische terrorist Baraa Lahlouh onlangs werd begraven, werd hij gehuld in wat het Agence France-Presse (AFP) misleidend beschreef als “een vlag met het zegel waarvan wordt aangenomen dat het werd gebruikt door de profeet Mohammed van de islam.” De persdienst verzuimde te vermelden dat het om de vlag van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) ging. De Associated Press, zoals gedocumenteerd door CAMERA, verspreidde foto’s van de begrafenis terwijl ze verzuimden de IS-vlag te beschrijven. Samen met het begraven van een terrorist, begroeven ze de hoofdzaak.

De groeiende aanwezigheid van IS in Israël en haar overlapping met de gevestigde islamitische terreurgroepen zoals de PLO en Hamas, heeft de internationale media gedwongen tot nieuwe uitersten van het ontwijken van de waarheid. Voormalig PLO-functionaris Hanan Ashrawi beschuldigde Israël van een “buitengerechtelijke moord”. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de PLO reageerde op het neerschieten van een IS-terrorist door het een “afschuwelijke misdaad” te noemen. Het beschuldigde Israël ten onrechte van “oorlogsmisdaden” tegen “weerloze Palestijnse burgers.” WAFA, het nieuwsagentschap van de PLO, beschuldigde Israël van “koelbloedige moord” waarbij de IS-terrorist en zijn kameraden “in een hinderlaag liepen en in koelen bloede werden doodgeschoten”.

De steun van de PLO voor IS-terrorisme tegen Israëlische Joden is niets nieuws. In maart voerde een IS-terrorist een aanslag uit in een winkelcentrum in Be’ersheva, waarbij vier Israëli’s werden gedood, onder wie een rabbijn die een gaarkeuken runde en vier kinderen achterliet. De terrorist, Mohammad Ghaleb Abu al-Qi’an, had eerder geprobeerd zich bij IS aan te sluiten. Al-Hayat al-Jadida, de officiële krant van de PLO, prees de IS-terrorist als een “martelaar,” en PA TV had een poster van de IS-terrorist als een “martelaar”. Hamas prees de aanval als een “heroïsche operatie”, en een Al Jazeera-persoonlijkheid, een arm van het Qatarese regime dat Hamas steunt, plaatste een bericht: “Vier [doden]. Gezegend zijn jullie handen.”

Diezelfde maand openden twee terroristen, van wie er een eerder had geprobeerd zich bij IS aan te sluiten, het vuur bij een bushalte. Ze brachten een video uit met een IS-vlag en zwoeren trouw aan het IS-kalief. Na de aanval gaf IS een officiële verklaring uit waarin het opschepte over “12 ongelovige Joodse strijdkrachten die gedood en gewond werden in een aanval uitgevoerd door soldaten van het Kalifaat in het noorden van Palestina.” Hamas prees de “heldhaftigheid en moed” van de aanval. Een andere Al Jazeera-persoonlijkheid, Ahmed Mansour, prees de aanval voor het “doden en verwonden van vele bezettingssoldaten,” en noemde het “een pijnlijke slag in het hart van Israël en van zijn Arabische Zionistische bondgenoten.”

De Palestijnse Autoriteit legde geen officiële verklaring af, maar zal waarschijnlijk betalingen doen aan de families van de terroristen in het kader van haar “Pay-to-Slay” programma. Dat programma stond in het middelpunt van het debat over de voortzetting van de buitenlandse hulp van de Verenigde Staten aan de PLO en haar regime in Ramallah.

Zelfs nu IS deel begint uit te maken van het terroristische landschap in Israël, bereidt Biden zich voor op een bezoek aan de door terroristen bezette gebieden in Israël voor een ontmoeting met PLO-dictator Mahmoud Abbas en diverse terroristenleiders. De Amerikaanse regering ondermijnt Israël reeds door een schaduwconsulaat voor de terroristen te runnen. Amerika heeft ook honderden miljoenen in de PLO-gebieden gestoken, met officiële cijfers die de 500 miljoen dollar overschrijden. De officieuze cijfers zullen dat cijfer waarschijnlijk verder overschrijden.

En, zoals opgemerkt door Mark Goldfeder van het National Jewish Advocacy Center, is het schaduwconsulaat “ontworpen om die hulp te vergemakkelijken … ook illegaal onder de Taylor Force Act van 2018,” die “alle hulp verbiedt die direct ten goede komt aan de PA tenzij en totdat de PA stopt met het betalen van terroristen om Amerikaanse en Israëlische burgers te doden.” En de PA/PLO zal daar niet mee ophouden.

De groeiende aanwezigheid van IS in Israël profiteert van het “Pay-to-Slay” programma dat aanvallen tegen Israël financiert, evenals de grotere infrastructuur van terroristische media en organisaties die door de PLO in stand worden gehouden. En, net zoals de regering Biden bijna 1 miljard dollar aan “hulpgeld” naar Afghanistan blijft sluizen ondanks de machtsovername door de Taliban, geldt hetzelfde voor het terrorisme in Israël.

In tegenstelling tot de PLO, Hamas en de Taliban, blijft IS zo afschuwelijk onaanvaardbaar dat de regering Biden en de media haar bestaan alleen aankunnen door haar volledig te negeren.

Het witwassen van Baraa Lahlouh’s begrafenis in een IS-vlag door het ontwijkend te omschrijven als het zegel van Mohammed is typisch geworden. Pro-terroristische sites zoals Electronic Intifada hekelden de dood van de ISIS-terrorist als een “buitengerechtelijke executie”. En zij waren niet de enigen die anti-Israël haat spuwden terwijl ze weigerden om zelfs maar de spreekwoordelijke “IS olifant in de terroristen poselijnkast” te noemen.

Het Institute for Middle East Understanding (IMEU) rouwde om de IS-terrorist en zijn kameraden, “Laith, Baraa en Yusuf” als “jonge mannen met nog een heel leven voor zich.”

“Ze zouden hier vandaag moeten zijn, maar als gevolg van Israëls meedogenloze en dodelijke geweld tegen Palestijnen, zullen hun geliefden hen nooit meer zien of vasthouden,” klaagde IMEU.

De organisatie is een 501c3 non-profit organisatie. Propaganda maken namens een terrorist die begraven ligt in een ISIS-vlag lijkt in strijd te zijn met de non-profit voorschriften die nooit lijken te worden gehandhaafd tegen de vijanden van dit land, alleen tegen zijn patriotten en zijn verdedigers.

IMEU is in het verleden gefinancierd door het Soros-netwerk, het Rockefeller Brothers Fund, de Tides Foundation, en de Foundation for Middle East Peace. Vooraanstaande linkse financiers zoenen nu neven en nichten met verdedigers van ISIS-terroristen. En daar blijft het niet bij.

IMEU werd zojuist aangehaald door het Amerikaanse congreslid Rashida Tlaib in haar “Nakba” resolutie die het bestaan van Israël aanvalt. Tlaib heeft een langdurige relatie met IMEU, waarbij zowel de BDS-groep als de anti-Israël politica elkaar promoten. En, in het proces, islamitisch terrorisme, inclusief IS.

Daniel Greenfield, een Shillman Journalism Fellow aan het Freedom Center, is een onderzoeksjournalist en schrijver die zich richt op radicaal links en islamitisch terrorisme. Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd door FrontPage Magazine.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox