LedenRampentheologie

Als christenen worden opgeroepen om de anti-Israëlische Nakba-dag te vieren.

Door Charles Gardner |
Wanneer christenen deelnemen aan de delegitimering van Israël, wordt ons getuigenis richting het Joodse volk enorm geschaad. Foto: Roni Schutzer/Flash90

Vijandigheid tegen Israël heeft weer een lelijke vorm aangenomen, dit keer van zogenaamde christenen, het spijt me dat ik het zo moet zeggen.

Het hoogste besluitvormingsorgaan van de Anglicaanse Kerk van Zuid-Afrika heeft een reeks anti-Israël resoluties aangenomen, waaronder een oproep aan de leden om de Nakba-dag (Dag van de catastrofe) te vieren, wat in feite betekent dat Israël geen recht heeft om een natie te zijn.

Nakba is de naam die de Palestijnen gebruiken voor de jaarlijkse onafhankelijkheidsdag van de joodse staat, die gewoonlijk wordt gemarkeerd met protesten – soms met geweld.

Dat de Anglicanen dergelijk gedrag goedkeuren, is op zijn minst duivels te noemen, een rechtstreekse betwisting van Gods beloften, en in verschillende opzichten buitengewoon ironisch, omdat zij zich laten gebruiken als spreekbuis voor de “vader der leugen” (Johannes 8:44).

Ten eerste is het in tegenspraak met de Abrahamitische vredesakkoorden; hier hebben voormalige vijanden van Israël de hand uitgestoken naar vriendschap.

Het is ook in tegenspraak met de ontluikende beweging van verzoening tussen Joden en Arabieren die Jezus volgen (de meeste Messiaanse kerken in Israël zijn...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie