Raketbeschieting vanuit de Gazastrook

Zaterdagnacht werden de burgers van Israël afgeleid van de problemen van het dagelijks leven met het Coronavirus, en werden ze opnieuw herinnerd aan de realiteit waarin ze leven.

Door Redactie Israel Today |

Rond 2 uur in de nacht klonken de sirenes in Ashdod en in de vlakte van Shfela. Boven de stad Bat Yam, gelegen in de regio Gush Dan, kwam het Iron Dome raketafweersysteem in actie. Splinters van de raket werden later op de strandboulevard van de stad gevonden.


Overblijfselen van de afweerraket die in de stad Bat Yam neerkwam.

Het Israëlische leger bevestigde dat er in totaal twee raketten vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd. Alleen de tweede raket activeerde een raketalarm, de eerste raket ontplofte in een open veld.

Als reactie op de raketbeschieting viel het Israëlische leger de ondergrondse infrastructuur en militaire installaties van Hamas in Gaza aan.

Raketverdediging boven de stad Cholon in centraal Israël, afgelopen nacht.

Aangenomen wordt dat de raketten zijn afgevuurd door de Islamitische Jihad. Afgelopen donderdag herdacht de terroristische organisatie haar voormalige commandant Baha Abu al-Atta, die in november 2019 door een Israëlische aanval werd geliquideerd.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.