Puur antisemitisme: Palestijnse leider Abbas verdedigt Hitler

De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, verklaart ongegeneerd dat Hitler tegen de Joden vocht vanwege hun “woeker en geld”.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: antisemitisme, Mahmoud Abbas
Mahmoud Abbas. Een schaamteloze en onverbeterlijke antisemiet. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Racisme was niet de drijvende kracht achter de poging van de nazi’s om het Joodse volk uit te roeien, betoogde de Palestijnse leider Mahmoud Abbas onlangs. In plaats daarvan, zei hij, vielen Hitler en zijn volgelingen de Joden aan vanwege hun gedrag.

Abbas, die vaak wordt afgeschilderd als een “gematigde” Arabische leider, heeft dit soort antisemitisme al aangehangen sinds zijn tijd aan de Patrice Lumumba Universiteit in Moskou in de jaren 80.

En hij blijft een onverbeterlijke antisemiet.

In een toespraak op 24 augustus vertelde Abbas zijn publiek dat Hitler “tegen de Joden vocht” omdat ze “in woeker en geld handelen”, volgens een vertaling van het Middle East Media Research Institute (MEMRI).

“Ze zeggen dat Hitler de Joden doodde omdat ze Joden waren en dat Europa de Joden haatte omdat ze Joden waren. Dit is niet waar,” zei Abbas. Hij legde uit dat de Europeanen de Joden bestreden “vanwege hun sociale rol en niet vanwege hun religie”.

De Palestijnse leider herhaalde ook de zogenaamde “Khazaren mythe” die hij de afgelopen jaren vaak heeft verspreid, door te beweren dat Ashkenazi Joden afstammen van Turkse Khazaren die zich bekeerden, en niet van bijbelse Israëlieten.

“De waarheid die we de wereld duidelijk moeten maken is dat Europese Joden niet Semitisch zijn. Ze hebben niets te maken met Semitisme,” zei hij.

Bekijk de bewuste passage uit de toespraak van Abbas:

“Dit is het ware gezicht van het Palestijnse ‘leiderschap’,” schreef Gilad Erdan, ambassadeur van Israël bij de Verenigde Naties, over de recente toespraak van Abbas. “Het is geen wonder dat een paar uur geleden een Palestijnse tienerterrorist onschuldige Israëli’s met een vleesmes in Jeruzalem heeft gehakt.”

“Net zoals Abbas de Joden de schuld geeft van de Holocaust, geeft hij de Joden de schuld van alle problemen in het Midden-Oosten,” voegde Erdan eraan toe.

“Dit soort ‘leiderschap’ produceert alleen geweld, geen vooruitgang,” zei het American Jewish Committee. “Wereldleiders die zich inzetten voor vrede in deze regio moeten stoppen met Abbas een pas te geven en zijn hatelijke retoriek veroordelen.”

“Dertig jaar na de Oslo-akkoorden is het waar wat je hoort: Mahmoud Abbas is nog steeds de beste Palestijnse partner voor vrede. Maar zelfs hij gelooft dat Joden niet echt Joden zijn en dat Hitler gelijk had, wat verklaart waarom vrede zo ongrijpbaar is,” schreef Robert Nicholson, voorzitter van het Philos Project.

Abbas, die in zijn proefschrift de Holocaust ontkende, heeft Israël ook beschuldigd van het plegen van “50 Holocausts”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox