Prijs van Japanse keizer voor Israëlische professor

De keizer van Japan heeft een eremedaille uitgereikt aan een Israëlische professor voor zijn bijdrage aan de traditionele Japanse cultuur. Hij heeft klassiek Japans theater gestudeerd en zelfs grote rollen in toneelstukken gespeeld.

Door Yossi Aloni |

De Japanse regering besloot de ‘Orde van de Rijzende Zon’ toe te kennen aan dr. Tzvika Serfer (67), hoogleraar aan de Universiteit van Tel Aviv, voor zijn unieke bijdrage aan de studie van het klassieke Japanse theater en de Japanse cinema en voor het bevorderen van de wetenschappelijke en artistieke banden tussen Japan en Israël en de rest van de wereld. Serfer werd ook geëerd voor het promoten en ontwikkelen van de Japanse studies in Israël.

Prof. Serfer is hoogleraar aan de afdeling Oost-Aziatische Studies van de Faculteit Geestes­weten­schappen en de afdeling Theater­kunst van de Faculteit der Kunsten van de Universiteit van Tel Aviv. In het verleden was hij decaan van de Faculteit der Kunsten (2013-2019) en hoofd van de afdeling Oost-Aziatische Studies van de Faculteit der Geesteswetenschappen (2006-2010) van deze universiteit. De Japanse ambassade meldde dat er op een later tijdstip in Israël een ceremonie zal plaats­vinden.

De ambassade heeft foto’s gepubliceerd waarbij prof. Serfer de hoofdrol speelt in de traditionele Japanse voorstellingen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.