Posters in Tel Aviv feliciteren president Joe Biden

Billboards en posters met de tekst ‘De democratie overwint!’, die de Amerikaanse president Joe Biden en vice-president Kamala Harris feliciteren, begonnen de afgelopen week op te duiken in het gebied van Groot Tel Aviv.

Door Redactie Israel Today |

Achter de campagne zit een groep die bekend staat als ‘De Israëlische Alliantie’, die wordt geleid door activisten die voornamelijk zijn aangesloten bij linkse partijen. Zij zeiden dat de nieuwe posters en billboards een poging zijn om het beeld tegen te gaan dat alle Israëli’s aanhangers van Trump zijn.

Het is voor niemand een geheim, dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een hechte persoonlijke vriendschap onderhield met Donald Trump, of dat hij vaak botste met Barack Obama, onder wie Biden als vicepresident diende.

In de aanloop naar de Amerikaanse presidents­verkiezingen van vorig jaar bleek uit een enquête dat een grote meerderheid van de Israëli’s, als ze de kans kregen, op Trump zou hebben gestemd.

De Israeli Alliance wil Biden laten weten dat dit niet voor alle Israëli’s geldt.
‘We lanceerden dit door crowdfunding gefinancierde project om te laten zien dat er andere Israëli’s zijn die niet worden vertegenwoordigd door de collectieve steun voor Trump,’ vertelde een vertegenwoordiger van de groep vorige week aan de Israëlische krant Ma’ariv.

‘In het verleden hadden we een speciale status. Israël was een zaak van beide partijen. Maar omdat Trump het zich toe-eigende, identificeren sommigen Israël met de meest extremistische elementen in de VS, waaronder degenen die deelnamen aan de belegering van Capitol Hill. We moeten laten zien dat Israël niet alleen een bolwerk van Trump is, maar een bondgenoot van de VS, ongeacht wie president is,’ vervolgde ze.

Zie ook: Daarom steunen Amerikaanse christenen Israël

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.