Politieagent gewond bij mesaanval in Jeruzalem

Maandagavond werd een Israëlische agent van de grenspolitie in de Oude Stad van Jeruzalem met een mes aangevallen. Hij liep enkele steekwonden op en werd in het ziekenhuis behandeld. Hij is weer bij bewustzijn gekomen en zijn toestand is stabiel.

Door Michael Selutin |

De aanvaller werd later geïdentificeerd als Ashraf Hassan Atallah Halasa, 30. Hij trok plotseling een mes en viel de politieman aan, waardoor hij matig gewond raakte. De aangevallen politieman en zijn collega’s schoten onmiddellijk op de aanvaller en doodden hem.

De Palestijnse media meldden, dat de Israëlische veiligheidsdiensten de moeder en twee broers van de aanvaller hebben gearresteerd in het dorp Sawahera al-Sharqiya bij Jeruzalem.

Het is de afgelopen maanden relatief rustig geweest in Jeruzalem. De laatste aanval vond plaats op 25 mei, toen een Palestijn met een mes en traangas ook een politieagent aanviel. De politieagent raakte niet gewond, maar de aanvaller raakte wel ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Vuurballonnen uit de Gazastrook
Ondertussen worden er nog steeds vuurballonnen vanuit Gaza naar Israël gestuurd. Alleen al op maandag hebben deze ballonnen, geladen met brandbommen, 20 branden in Zuid-Israël veroorzaakt, waarvan één in een kleuterschool in Sderot.

Israël reageerde op deze aanvallen met luchtaanvallen op de Hamas-faciliteiten in Gaza. Een delegatie uit Egypte, die in Gaza was om te bemiddelen bij een deëscalatie, vertrok zonder resultaat.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.