Politie voorkomt grote aanslag in hartje Tel Aviv

“Een ramp is voorkomen. De waakzaamheid is verhoogd.” Israël kreeg in april te maken met een massale golf van aanslagen, waarbij 19 Israëli’s om het leven kwamen.

Door Aryeh Savir/TPS | | Onderwerpen: anti-terreur, Tel Aviv
Een grote terreuraanslag werd verijdeld in Tel Aviv. Foto: Israëlische politie

De politie van Tel Aviv heeft donderdag een grote terreuraanslag in het hart van Tel Aviv voorkomen toen zij een zwaarbewapende Arabier gevangennamen, die kennelijk van plan was een mogelijk rampzalige aanslag te plegen.

De politie verklaarde een ramp te hebben voorkomen toen zij in Jaffa een inwoner van de Palestijnse Autoriteit lokaliseerde die illegaal in Israël was. Hij was in het bezit van een Carlo machinepistool en twee pijpbommen.

De politie op patrouille identificeerde een man die hun verdenking wekte in de buurt van het Klokplein in Jaffa. Tijdens de controle werd vastgesteld dat de verdachte illegaal in het land was en dat hij zwaar bewapend was.

De verdachte werd onmiddellijk gearresteerd en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Volgens berichten zou de terrorist tijdens zijn eerste verhoor ter plaatse hebben toegegeven dat hij “een aanslag kwam plegen in Tel Aviv”.

Uit rapporten blijkt verder dat de verdachte eerder in april met een mes op de Tempelberg was betrapt en daarvoor in de gevangenis had gezeten. Hij zou in de 20 zijn en een inwoner van de Rafidia buurt in Shechem (Nablus).

Politiewoordvoerder Eli Levy vertelde Kan 11 News dat “een ramp is voorkomen. De waakzaamheid is verhoogd.”

Israël had in april te kampen met een massale golf van aanslagen, waarbij 19 Israëli’s om het leven kwamen. De IDF heeft sindsdien zijn antiterrorisme-inspanningen opgevoerd, terwijl de terroristen hun inspanningen hebben opgevoerd om verdere aanslagen uit te voeren.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox