Piloten uit de VS, Italië en Duitsland op de Onafhankelijkheidsdag van Israël

“Het is een demonstratie van de vrije wereld die zich verzet tegen Iran en solidariteit toont met de Israëlische luchtmacht.”

Door Pesach Benson | | Onderwerpen: Onafhankelijkheidsdag
De Israëlische luchtmacht vliegt over het strand van Tel Aviv ter voorbereiding op de militaire vliegshow, die zal worden gehouden op de 75e Onafhankelijkheidsdag van Israël. 24 april 2023. Foto: Tomer Neuberg / Flash90

Buitenlandse piloten van verschillende luchtmachten van over de hele wereld zullen woensdag deelnemen aan de jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag-vliegshow in Israël.

“Het is een demonstratie van de vrije wereld die zich verzet tegen Iran en zijn solidariteit toont met de Israëlische luchtmacht”, vertelde een woordvoerder van de Israel Defense Forces.

Piloten uit de VS, Groot-Brittannië, Duitsland en Italië doen mee.

Meer dan 100 straaljagers, helikopters, tank- en transportvliegtuigen, evenals op afstand bestuurbare vliegtuigen, zullen de lucht in gaan. Als uiting van samenwerking met de veiligheidsdiensten zullen ook politie- en brandweervliegtuigen deelnemen aan de vliegparade.

De luchtmacht heeft een app en een website (Hebreeuws) ontwikkeld om de route van de vliegtuigen en hun locaties in realtime te volgen. De nationale vliegshow zal live worden uitgezonden op de website van de Israëlische luchtmacht.

De viering van de 75e verjaardag van Israël begint dinsdagavond bij zonsondergang.

De afgelopen week vlogen piloten die oefenden voor de vliegshow over Israëlische steden.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox