Palestijnse vlag gezien bij anti-Netanyahu rally

Premier Benjamin Netanyahu merkte zondag op dat de linkse demonstranten tegen hem niet alleen banden hebben met bekende criminelen, maar dat ze ook hun ware kleuren beginnen te tonen door met Palestijnse vlaggen te zwaaien.

Door Redactie Israel Today |

In het weekend kwamen duizenden mensen bijeen in Tel Aviv en tegenover de residentie van de premier in Jeruzalem, om te eisen dat Netanyahu zou aftreden vanwege de beschuldigingen van corruptie tegen hem.

Ze spelen ook in op de haperende waarderingscijfers van de premier, tijdens een tweede golf van corona-infecties die de Israëlische economie nog meer dreigen te schaden.


Het is ironisch, dat ze protesteren tegen Netanyahu’s vermeende slechte aanpak van de coronacrisis, door massaal samen te komen en de kans op een uitbraak te vergroten. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Zondagochtend wees Netanyahu in een Facebook-post op een Palestijnse vlag die trots werd gezwaaid op de bijeenkomst in Tel Aviv:

יצא המרצע מהשק: דגל הרשות הפלסטינית בהפגנת השמאל שמארגן אהוד ברק, שותפו של הפדופיל המורשע ג׳פרי אפשטיין, אתמול מחוץ לבית ראש הממשלה בירושלים. בושה וחרפה. ‘De kat kwam uit de zak. De vlag van de Palestijnse Autoriteit bij de linkse demonstratie georganiseerd door Ehud Barak, de partner van de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, gisteren buiten de residentie van de premier. Schaamte en schande.’

Een van Netanyahu’s belangrijkste bondgenoten in de Likoedpartij, knessetlid Miki Zohar, riep op om zulke massale demonstraties te verbieden tijdens een heroplevende coronacrisis. ‘Het is absurd om massale demonstraties goed te keuren die een gevaar vormen voor de gezondheid van alle Israëlische burgers, terwijl veel bedrijven die zich aan de richtlijnen houden, worden gesloten’, benadrukte Zohar in een Twitter-post.

Óf alle openbare bijeenkomsten moeten legaal zijn, óf geen enkele moet legaal zijn, ging Zohar verder, en hij beweerde ook dat de demonstraties tegen de premier worden ‘gesponsord’. Hij heeft het niet verder uitgewerkt.

Netanyahu en zijn bondgenoten zeggen dat de protesten verre van spontaan zijn en worden geleid en gesponsord door krachten achter de schermen. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.