Palestijnse reactie op ‘militair beschermt Palestijnse vrouw’

Een foto van een Israëlische soldaat die een Palestijnse vrouw met zijn schild beschermt tegen stenen, heeft geleid tot gepikeerde reacties uit Ramallah. De foto, gemaakt door een Palestijnse fotograaf aangesloten bij AFP, lijkt niet te passen in het beeld dat Ramallah graag ziet en regelmatig zelf produceert. Er is zelfs een oproep om de licentie van de fotograaf af te nemen, bericht het CIDI.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding:IDF-soldaten zetten zich schrap voor meer geweld in Hebron. (Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Temidden van een nieuwe reeks van geweld­dadige botsingen, en kritiek op soldaten in de media, laat een foto (van een andere dan boven vermelde fotograaf) een volledig gewapende Israëlische militair die in Hebron een Palestijnse vrouw met een schild beschermt terwijl ze de straat oversteekt.

De foto’s werden genomen tijdens de Palestijnse rellen die vorige week begonnen in Jeruzalem en zich sindsdien hebben verspreid naar Hebron, Gaza en andere delen van het land. Hij is viraal gegaan op sociale media bij zowel voor­standers als tegen­standers van Israël

De foto herinnert ons er duidelijk aan, dat Israëlische soldaten geen hekel hebben aan Palestijnse Arabieren, en niet zijn opgeleid om hen kwaad te doen. Integendeel, Israëlische soldaten zijn opgeleid om het leven te beschermen tegen iedereen die hen kwaad wil doen, zoals deze officier heeft laten zien.


Hussein Aboubakr Mansour (@HusseinAboubak) 25 april 2021
God zegene Israël! God zegene de IDF! Deze Ramadan bid ik dat God de ogen van meer moslims opent voor wat daar echt gebeurt.

Terwijl de voorstanders van Israël weer de aandacht vestigden op een bewijsstuk over de ware aard van Israëls leger, negeerden de meeste tegen­standers de getoonde goodwill en wezen er op, dat het vooral Israëls schuld was dat de Palestijnen aan het rellen waren. Sommigen beweerden dat de vrouw door de soldaat werd beschermd tegen stenengooiende Joodse pioniers. Maar dat was niet zo, de soldaten waren het doelwit van Palestijnse stenengooiers, en de vrouw was een onschuldige toeschouwer.

Terwijl de Palestijnse relschoppers er blijkbaar niet om gaven dat zij haar leven in gevaar brachten, was de Israëlische officier vastbesloten om ervoor te zorgen dat zij er veilig door zou komen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.