Palestijnse influencer kiest partij voor Israël

‘Nas Daily’ is woedend over de barbaarse inval van Hamas in Israël en zegt dat hij nooit onder een Palestijnse regering zal leven en de voorkeur geeft aan de Joodse staat.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gazastrook
Nas Daily, oprichter & CEO, Nas Academy en Eyal Baumel, CEO, Yoola (niet op de foto) tijdens de persconferentie op de tweede dag van Web Summit 2021 in Altice Arena in Lissabon, Portugal. Foto: Foto door Diarmuid Greene/Web Summit via Sportsfile. Onder licentie van Creative Commons Naamsvermelding 2.0 Generiek.

Nuseir Yassin, online bekend als “Nas Daily”, is een populaire reisblogger en social media-persoonlijkheid met meerdere miljoenen volgers (65 miljoen bij de laatste telling).

Hij is ook een Israëlische Arabier, hoewel hij zichzelf, zoals de meeste Israëlische Arabieren, beschrijft als “Palestijn”. En hoewel hij zich nooit vijandig heeft opgesteld tegenover Israël, noemde hij zichzelf tot afgelopen weekend een “Palestijns-Israëliër – eerst Palestijn, dan Israëliër”.

Dat veranderde allemaal op zaterdagochtend toen de verschrikkingen van de Hamas-invasie in het zuiden van Israël aan het licht kwamen.

Niets van dit alles zal ons lezerspubliek echt raken. De reden dat het zo belangrijk is, is dat het een tegenwicht vormt voor de anti-Israël argumenten die je zult horen en de pogingen om een morele vergelijking te maken tussen Israël en Hamas, zelfs na wat we de afgelopen dagen hebben gezien.

Yassin is een plaatselijke bewoner. Hij kent de situatie. Hij kent de situatie in Israël, in de lokale Arabische gemeenschap en onder de Palestijnen. Hij spreekt niet alleen de taal, hij is een van hen. Hij kan niet ongeïnformeerd genoemd worden.

Hoewel hij hoopt dat er op een dag een Palestijnse staat zal zijn, zal hij er niet wonen. Na alles wat hij heeft gezien en na alles wat hij weet, blijft hij liever Israëliër. En dus noemt hij zichzelf vanaf nu “Israëlisch-Palestijns”.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox