‘Palestijnse bedrijven, verwijder Hebreeuwse borden’

Veel Arabische winkels in het hele land gebruiken Hebreeuwse borden om Joodse klanten te trekken. Pales­tijnse bedrijven en winkels in centraal Samaria hebben opdracht gekregen van de Pales­tijnse Autoriteit om alle borden met Hebreeuwse teksten te verwij­deren.

Door Redactie Israel Today |

Het bevel werd uitgevaardigd door Abdullah Kmeil, gouverneur van het district Salfit in de door de Pales­tijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden. De eigenlijke stad Salfit ligt naast de grote Joodse nederzetting Ariel. Veel van de Palestijnse bedrijven in het gebied zijn afhankelijk van Israëlische klanten.

De opdracht van Kmeil lijkt te zijn ontworpen om een economische wig te drijven tussen Israëli’s en Pales­tijnen, wat uiteindelijk veel meer schade zal toebrengen aan de broodwinning van de plaatselijke Palestijnen.

In een officiële verklaring legde Kmeil in vage bewoor­dingen uit dat de maatregel ‘komt in het licht van een eerder genomen besluit en bevestigt dat de bezetting het straatbeeld met Hebreeuwse borden aanwendt voor doeleinden die haar racistisch en fascistisch beleid dienen’.

De gouverneur waarschuwde verder dat winkeliers een week de tijd hebben om hun Hebreeuwse borden te vervangen door borden in het Arabisch, waarna veiligheids­troepen van de Palestijnse Autoriteit zullen beginnen met het maken van rondes om het besluit te handhaven.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.