Palestijnen photo­shoppen opge­pakte terroristen

Toen zes Palestijnse terroristen ontsnapten uit een Israëlische gevangenis, en vervolgens snel werden opgepakt, maakten opwinding en trots snel plaats voor bittere teleur­stelling. Om het leed te verzach­ten werden de foto’s van de geboeide voort­vluchtigen bewerkt om hen uitdagend te laten glimlachen.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: De opgepakte terrorist Munadil Nafiyat op een foto van de Israëlische Veiligheidsdienst (links) en een foto bewerkt voor de sociale media (rechts) (Foto: Shin Bet)

Op de echte foto’s, vrijgegeven door Israëlische Veilig­heids­dienst, zien de mannen er uitgeput en ontmoedigd uit. Geen goed gezicht als je deze ‘inspire­rende’ gebeur­tenis probeert te gebruiken om een nieuwe opstand tegen Israël aan te moedigen. Dus werden de Pales­tijnse sociale media snel overspoeld met gephoto­shopte beelden van de terroristen die er op hun best uitzagen, beelden die gemakkelijk werden ontkracht.

De opgepakte terrorist Iham Kamamji in een foto van de Israëlische veiligheidsdienst (rechts) en een foto bewerkt voor sociale media (links). (Foto’s: Shin Bet/Israëlische Veiligheidsdienst)

De glimlachjes die de Palestijnse fraudeurs op de foto’s plaatsten, moesten de weer opgepakte terroristen een air van trots geven. Maar de voort­vluchtigen hebben een andere, meer oprechte reden om blij te zijn, of in ieder geval niet zo van streek, over hun terug­keer naar de gevangenis.

Terroristische warlord Zakaria Zubeidi werd eerder deze maand opgepakt en kreeg een soortgelijke Photoshop-behandeling. (Foto’s: Shin Bet/Israëlische Veiligheidsdienst)

Palestijnse terroristen worden namelijk goed betaald (meestal met uw westerse financiële steun) om in Israël gevangen te worden gezet. In feite kan een succes­volle Palestijnse terroristische gevangene (wat betekent dat hij heeft bijgedragen aan de dood van vele Joden) twee, drie en zelfs tot tien keer het gemiddelde Palestijnse maand­salaris verdienen. En dat alles terwijl ze rond­hangen met hun kameraden en maatjes en een universi­taire graad behalen op kosten van de Israëlische belasting­betaler.

En hier heeft iemand geprobeerd de opgepakte Zakaria te laten lachen. Jammer dat de tanden een beetje vreemd geplaatst zijn.

Denk er eens over na. Als het gemiddelde maandsalaris waar je woont rond de 3000 dollar ligt, en je krijgt de kans om dat bedrag te verdubbelen of te verdrie­voudigen door een misdaad te begaan en vervolgens met je maten in de gevangenis te zitten (terwijl je aan je diploma werkt), zou je die kans dan grijpen? Bedenk nu dat je lokale economie zo verschrikkelijk slecht wordt beheerd dat je nauwelijks kunt rondkomen van een gemiddeld loon, en de stimulans om deze deal aan te nemen wordt nog groter.

Zo moedig je jonge Palestijnen aan om terroristische activiteiten te ontplooien, en verhinder je de pogingen van Israël om geweld door straffen te ontmoedigen.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.